Actualitat
29 de setembre de 2021

La Mancomunitat signa un conveni amb la fundació Cibervoluntarios per a formar digitalment a dones de la comarca

La Mancomunitat de l'Horta Sud i la Fundació Cibervoluntarios han signat un conveni de col·laboració per a organitzar conjuntament cursos de formació en habilitats digitals per a dones de la comarca. Un total de set municipis s'han interessat per aquesta formació que ja ha començat a impartir-se a Xirivella.

Els primers cursos tindran com a objectiu formar a dones en habilitats bàsiques en el maneig d'ordinadors i telèfons intel·ligents. Amb el conveni, la Mancomunitat de l'Horta Sud respon a les propostes dels ajuntaments que venien reclamant aquest tipus de formacions per a aconseguir una transformació digital a nivell personal, social i laboral de les dones i per a promoure entre la ciutadania l'ús d'eines tecnològiques, així com fomentar la comunicació i la creació de xarxes socials entre les associacions de dones de la comarca.

Els primers tallers es van realitzar la setmana passada a la casa de la Dona de Xirivella. Sota el títol “Habilitats digitals bàsiques”, la formació passarà els pròxims mesos pels municipis de Massanassa, Torrent, Mislata, Aldaia, Alfafar, Sedaví i Silla.

Per a la presidenta de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Eva Sanz, la formació significa que les dones de la comarca, sobretot les de més edat a les quals els és més difícil desenvolupar-se en el món digital, “tindran l'oportunitat de formar-se i de sentir que formen part d'una societat que avança en l'àmbit tecnològic d'una manera tan ràpida”.