Actualitat
25 de gener de 2018

La Mancomunitat signa la cessió de l'ús del Centre Ocupacional 9 d'Octubre al Patronat d'Educació Especial ?Reina Sofía?

El president de la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa; la presidenta del Patronat d'Educació Especial ?Reina Sofia? de Catarroja, Rosa Jorge Alba; i la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Catarroja i component de l'organisme supramunicipal de l'Horta Sud, Lorena Silvent, han signat aquesta setmana el conveni de cessió d'ús del centre ocupacional ?9 d'Octubre? al Patronat Reina Sofia.

El ple de la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud va aprovar, per unanimitat dels 20 municipis que la componen, al juliol de 2017 cedir l'ús del Centre Ocupacional 9 d'Octubre al Patronat Regna Sofia, per quatre anys, a partir de l'1 de gener de 2018. Aquest centre, situat a Catarroja, té com a objectiu donar una eixida laboral a persones amb diversitat funcional de l'Horta Sud una vegada hagen superat el període d'escolarització obligatòria, que en aquest col·lectiu sol estar al voltant dels 21 anys. En l'actualitat compta amb 73 usuaris d'entre 21 i 67 anys. Es tracta d'un centre públic al que la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives remitent les sol·licituds de matriculació per a la seua aprovació per l'adreça del centre. El 9 d'Octubre porta funcionant 31 anys en la seua ubicació actual i 9 en una ubicació anterior. En 1986 la Mancomunitat va pagar la construcció i l'equipament de l'actual centre i va assumir la titularitat, ja que no existia una legislació sobre els centres per a persones amb diversitat funcional i van ser les associacions de pares afectats, consistoris i mancomunitats conscienciades amb aquesta realitat les que van engegar els centres.

?En política la paraula donada està per a complir-se i jo em vaig comprometre a treballar per resoldre aquesta anòmala situació, sense danyar els serveis que presten, així com a les persones i entitats que els han estat gestionant tots aquests anys. Avui es plasma aqueix compromís complit? assegurava ahir el president de la Mancomunitat Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa, que ha estat treballant aquests dos anys en la regularització dels centres la titularitat dels quals ostenta l'organisme comarcal, una competència impròpia que té assumida des de fa dècades l'organisme supramunicipal.

Josep Costa, director del Centre Ocupacional 9 d'Octubre, va agrair al president de la Mancomunitat tot l'esforç i les gestions realitzades per a resoldre la situació del centre i apuntava emocionat ?és molt important per a nosaltres perquè suposa assegurar la continuïtat del centre i que seguisca gestionat per una entitat sense ànim de lucre?.