Actualitat
19 de juny de 2019

La Mancomunitat revitalitzarà els mercats municipals de l’Horta Sud

La Mancomunitat revitalitzarà els mercats municipals de l’Horta Sud

Bielsa: “Comencem el camí per a impulsar els nostres comerços, com es marcarem al Pla Estratègic Comarcal”

La Mancomunitat de l’Horta Sud, i el seu Acord Comarcal per la Creació d’Ocupació (ACCO), suma enguany una nova línia de treball per donar un nou impuls als mercats municipals de la comarca de l’Horta Sud i ajudar així a la generació de noves oportunitats.

L’equip especialitzat de l’ACCO Sud ha estudiat la situació i ha detectat posibles millores i una destacada baixada en el nombre de parades tancades des de la crisi, i que no repunten. Si al cens de 2008 el nombre de parades tancades ja suposava el 19%, onze anys després els llocs tancats ja superen el 50%. Unes parades, no obstant, que poden suposar una eixida laboral senzilla per a persones i famílies que volen emprendre amb una mínima inversió inicial.

El principal problema dels mercats municipals, segons el diagnòstic, és el constant descens de les compres. Atenent a l’enquesta d’Hàbits de Consum-2018 tan sols el 5% de les decisions de compra van dirigits als mercats municipals. Un 62% de la clientela fa la compra en supermercats i un 17% en hipermercats. Un problema que s’agreuja en el cas de menors de 35 anys que només compren en mercats en el 2% dels casos.

El president de la Mancomunitat, Carlos Fernández Bielsa, destaca un dels objectius del Pla Estratégic com és “donar suport i dinamitzar el teixit empresarial de les nostres localitats, i especialment el comerç de proximitat més important que tenim com són els nostres mercats munucipals, i actuant de manera comarcal”.

Els nostres mercats, de fet, són una de les millors maneres de comprar amb grans avantatges com ara la proximitat, la confiança, el productes frescos o la gran qualitat i atenció personalitzada.

L’objectiu d’estos treballs per tant serà reconectar amb el públic jove amb els seus usos i hàbits de compra. Cercar estratègies per posar en valor el producte, la forma d’accedir a ell o els nous i més còmodes mètodes de pagament.

Així el model de negoci dels nostres mercats és enguany un dels objectius de l’ACCO Sud i la setmana propera reunirá representants dels comerços de l’Horta Sud. Ara, una vegada visitats i diagnosticats es proposaran les mesures per millorar la rendibilitat económica i social d’estos centres neuràlgics de la nostra societat.