Actualitat
21 de febrer de 2020

La Mancomunitat reuneix tècnics informàtics de 20 municipis per a crear un fòrum col·laboratiu i avançar en l'administració electrònica

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha organitzat una trobada al qual han assistit un total de 20 tècnics informàtics de diferents municipis, fins i tot de fora de la comarca, en la qual s'ha proposat la creació d'un fòrum col·laboratiu amb l'objectiu de millorar els processos informàtics i avançar en l'administració electrònica. La presidenta de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Eva Sanz, ha destacat durant la inauguració l'esperit de la institució de “unir esforços en benefici de tots per a aconseguir prestar els serveis de manera més eficient”.

La iniciativa sorgeix de la preocupació d'alguns municipis que utilitzen el gestor d'expedients Sedipualb@ de la Diputació d'Albacete. Segons les mateixes opinions dels responsables informàtics municipals, el programari ofereix simplicitat i llibertat per a realitzar processos administratius però té una diversitat d'enfocaments, escassa ajuda a la implantació i una documentació i suport tècnic limitat. D'aquesta forma, els tècnics han intercanviat experiències i solucions a determinats problemes que es troben diàriament.

A més, s'ha creat un fòrum virtual a través d'internet en el qual tots els usuaris d'aquesta plataforma puguen compartir les seues experiències i ajudar a solucionar incidències a la resta d'usuaris. Els primers participants d'aquesta plataforma virtual han sigut els tècnics de municipis de la comarca com Paiporta, Catarroja, Picanya o Sedaví però també uns altres com l'Eliana, Godella, Puçol o Benicarló que han assistit a la trobada en la seu de la Mancomunitat a Torrent.

Finalment, Eva Sanz va voler destacar la importància d'aquesta mena d'iniciatives en un moment com l'actual en el qual les administracions públiques es troben “en ple procés de transició a una administració totalment electrònica”. “Tenim l'oportunitat de redefinir el procés administratiu perquè la interoperabilitat i la simplificació administrativa siga un fet. En aquest sentit la col·laboració entre administracions per a la reutilització de sistemes i aplicacions és imprescindible”, ha explicat.