Actualitat
21 de novembre de 2017

La Mancomunitat renova el seu contracte d'assessorament antidesnonaments fins a decembre de 2019

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha renovat, fins a desembre de 2019, el servei d'assessorament legal en matèria d'habitatge per a evitar els desnonaments i intervenir en situacions crítiques o, si és possible, prevenir-les per un import de 70.240 euros amb la cooperativa d'advocats El Rogle. Un grup de lletrats especialistes en la matèria assessoren als ajuntaments de la comarca i es fan càrrec dels casos que aquests els traslladen per a evitar els desnonaments de primer habitatge per raons de precarietat econòmica.

L'acord naix a partir de la reunió que el president de la Mancomunitat, Carlos Fernández Bielsa, al costat d'altres alcaldes, va mantenir en el primer semestre de 2016 amb la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH) i en la qual es va comprometre a crear una oficina d'assessorament, acompanyament i intermediació d'àmbit comarcal.
El servei porta ja en funcionament des d'octubre de 2016 i ha aconseguit paralitzar alredor de mig centenar de desnonaments.

 

L'equip de lletrats es trasllada a cadascun dels municipis per a, segons explica Felicitat López, coordinadora de programes de l'ens comarcal, ?estudiar cada cas de manera individualitzada i aconseguir una solució factible, bé siga la dació en pagament, llogues socials,??. Els lletrats de la Mancomunitat es coordinen amb la xarxa de serveis socials i oficines d'habitatge municipals, col·laboren amb els agents socials, així com amb la PAH i altres associacions de l'Horta Sud. Prova d'açò és que alguns consistoris han reforçat aquest servei amb contractes propis.

La iniciativa ha aconseguit els objectius per als quals es va crear, com explica Fernández Bielsa, ?facilitar l'accés a un habitatge digne, resoldre situacions crítiques i, sobretot, prevenir-les'. Aquells municipis amb major demanda d'atenció, han pogut ampliar el contracte mancomunat en els seus consistoris amb aquest mateix equip d'advocats, com Paiporta o Manises. I aquells que ja tenien aquest servei, ho han reforçat amb el mancomunat.

La iniciativa ha aconseguit, segons explique Fernández Bielsa, ?facilitar l'accés a un habitatge digne, resoldre situacions crítiques i, sobretot, prevenir-les'. ?Volem oferir als consistoris -afig- un servei expert, gratuït, directe i presencial' per a aquells que no poden oferir-ho directament i ?complementari en aquells municipis que ja disposen d'aquest servei jurídic?. Aquests són els motius pels quals el servei pilot pioner de la Mancomunitat ha sigut renovat.