Actualitat
16 d’abril de 2014

La Mancomunitat reforça el servei d'assessorament per a veïns en la cerca d'ocupació i creació d'empreses

En els tres primers mesos de l'any, la Mancomunitat de l'Horta Sud ha atès de forma personalitzada a més de 200 persones i ha impartit prop de 20 xerrades itinerants amb més de 550 assistents


 


Promoure la cerca activa d'ocupació entre els veïns i ajudar-los en la creació i consolidació de les seves empreses són dues de les principals accions en les quals porta treballant la Mancomunitat Intermunicipal de l´Horta Sud des de 1992.

Aquest any, la Mancomunitat està apostant per la millora de la empleabilidad a la comarca i, per això, reforça el seu servei d'assessorament individual per a veïns de la comarca amb l'objectiu de guiar-los a l'hora de trobar treball o de muntar la seva pròpia empresa. En aquest sentit, durant els tres primers mesos de l'any 2014, la Mancomunitat ja ha realitzat més de 200 atencions individualitzades, la majoria d'elles consistents en un seguiment per a emprenedors, per acompanyar-los en el seu enlairament i consolidació empresarial. Per rebre assessorament des de la Mancomunitat, els veïns han de sol·licitar cita prèvia per telèfon (961572011/961111508/) o bé per email: adl@mancohortasud.es, igarrido.mancohortasud@gmail.com. Així mateix, durant 2013, van anar 609 les persones que de forma personalitzada van ser ateses per l'Agència de Desenvolupament Comarcal per assessorar-les i guiar-les en la cerca d'ocupació i en la creació dels seus propis negocis.

A més d'aquest important servei gratuït, cal destacar les xerrades i tallers que la Mancomunitat ofereix de manera itinerant en els diferents municipis de la comarca amb l'objectiu d'apropar la formació a tots els veïns, sense necessitat de desplaçaments. Durant els tres primers mesos de l'any, s'han impartit 18 xerrades amb més de 550 assistents. Així mateix, des de març de 2013 a març de 2014, per les 47 xerrades de la Mancomunitat van passar 1.194 persones interessades a obtenir formació en matèria d'ocupació i conèixer estratègies per incorporar-se al mercat laboral.

La presidenta, Soledad Ramón, ha insistit en ?l'important treball que estem duent a terme des de la Mancomunitat en la promoció i dinamització de l'economia dels nostres pobles, ajudant als veïns de l´Horta Sud a estar més i millor preparats en la seva tasca de buscar ocupació i muntar els seus propis negocis'.

En aquest sentit, les properes jornades previstes són ?El meu pla d'empresa en una imatge?, el 23 d'abril a les 10; el 29 d'abril a Catarroja ?Desenvolupa el teu potencial per a cerca d'ocupació 2.0?, a les 10h, a la Casa de la Cultura. El Saló d'Actes de la Mancomunitat (C/ Cervantes, 19) acollirà també aquest mes la xerrada ?Situa't al mercat laboral. El candidat 5 estels', el 30 d'abril a les 10h que tancarà el calendari previst d'aquest mes.