La Mancomunitat de l'Horta Sud reforça la seua aposta per la recuperació de l'ocupació a la comarca després de la pandèmia a través de l’Acord Comarcal per a la Creació d’Ocupació (ACCO). Està previst que pose en marxa un observatori industrial de suport al teixit empresarial de l'Horta Sud i un programa de formació i orientació enfocat als col·lectius més vulnerables i que més s'han vist afectats durant la crisi sanitària entre altres mesures.
La Mancomunitat de l'Horta Sud va aprovar el passat 17 de juny una declaració institucional per a la reconstrucció social i econòmica de la comarca en la qual es comprometia a “treballar conjuntament en el creixement econòmic, sostenible, per l'ocupació i les empreses de la comarca”. En la línia d’aquest compromís, l'entitat intermunicipal continua apostant en el seu projecte ACCO a través del qual es pretén abordar la recuperació de l'ocupació a la comarca després de la crisi sanitària.
Entre les mesures que està previst posar en marxa destaca la creació d'un observatori industrial per a l'Horta Sud. Les funcions d'aquest espai públicprivat de concertació socioeconòmic seran les de difondre les millors iniciatives que ajuden a la presa de decisions de les empreses. A tal fi es fomentarà el treball col·laboratiu entre administracions públiques, universitats i representants dels principals sectors d'activitat empresarial.
Una altra de les accions del projecte serà la creació d'un hub d'innovació i disseny de productes i serveis. L'objectiu en aquest cas és transformar la crisi econòmica provocada per la Covid-19 en una oportunitat per a les empreses de la comarca per a abordar la necessària digitalització dels seus processos, l'anàlisi massiva de dades, acurtar les seues cadenes de producció i la seua orientació a la clientela.
Orientació laboral de grups vulnerables
L’Acord Comarcal per a la Creació d’Ocupació també es planteja la realització de cursos, tallers i assessorament personalitzat en matèria d'orientació laboral dirigida a tots els perfils però especialment enfocada als col·lectius més perjudicats per la crisi sanitària com les dones, persones amb discapacitat, minories, immigrants o persones amb edats superiors a 50 anys. Està previst que s'actue amb formació per a aprofitar l'oportunitat que poden tindre amb la digitalització de les empreses i l'aparició de nous perfils professionals com a atenció al client, seguiment d'enviaments, manteniment de bases de dades, comerç electrònic, logística, emmagatzematge o monitoratge.
Per a la presidenta de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Eva Sanz, l'aposta per l’Acord Comarcal per a la Creació d’Ocupació demostra el compromís de la institució en la reconstrucció social i econòmica de la comarca. “L’ACCO ha sigut sempre un projecte necessari per a l'Horta Sud però en els temps que ens està tocant viure amb una crisi sanitària que ha constat la pèrdua de molts llocs de treball es converteix en fonamental per a abordar la reconstrucció”, ha explicat Sanz.