Actualitat
30 de juny de 2017

La Mancomunitat radiografia l'Horta Sud per dissenyar polítiques d'ocupació personalitzades

La Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud està realitzant un complet estudi socioeconòmic de la comarca per tal de dissenyar i aplicar polítiques d'ocupació personalitzades. Per això, l'equip de treball, enclavat dins el programa del Servef "Avalem Territori", està recorrent els 20 municipis de l'Horta Sud per a entrevistar-se amb una mostra representativa dels actors comarcals que intervenen en el procés de generació econòmica i ocupació.

El treball de camp està sent elaborat per l'Institut Mediterrani per al Desenvolupament Sostenible i coordinat per Eduardo Amer. Consta, entre altres punts, de 38 extenses entrevistes a AEDL, tècnics d'intermediació laboral, responsables d'organismes dedicats al desenvolupament socioeconòmic, responsables dels centres Servef-Formació i de centres de formació professional, responsables dels sindicats, organitzacions empresarials territorials, representants de les organitzacions del tercer sector (Feves, Fevecta), polítics de l'administració local amb responsabilitats en matèria d'ocupació, dirigents d'entitats de la societat civil. Els treballs finalitzaran amb la presentació de les conclusions a mitjans del proper mes de setembre.

El president de la Mancomunitat, Carlos Fernández Bielsa, considera que l'estudi "suposarà una eina fonamental per incidir en el coneixement detallat de la realitat econòmica comarcal" i, per tant, "permetrà rendibilitzar al màxim les polítiques destinades no només a generar treball, sinó a millorar les condicions actuals fugint de la precarietat ".

El Consorci de l'Acord Comarcal per l'Ocupació (ACCO) de l'Horta Sud ha adjudicat aquest contracte per a la realització del diagnòstic comarcal per 30.153 euros, gràcies a una subvenció del SERVEF amb aquesta finalitat. El Pla "Avalem Territori" abasta la totalitat de la Comunitat Valenciana i es centra en el potencial particular de generació de llocs de treball de cada comarca. Una adequació de les polítiques d'ocupació al territori i a cada sector productiu, que permetrà la revisió del model actual del sistema valencià en xarxa.