Actualitat
22 de juliol de 2021

La Mancomunitat proposa als municipis de la comarca la creació d'una orquestra comarcal

La Mancomunitat de l'Horta Sud treballa des de fa algunes setmanes amb els municipis de la comarca en la creació d'una orquestra comarcal que puga oferir una alternativa als estudiants d'instruments de corda dels conservatoris de la zona una vegada finalitzats els seus estudis.
La Mancomunitat de l'Horta Sud va organitzar ahir la segona de les reunions d'organització amb els responsables de cultura dels consistoris i amb els impulsors del projecte per a continuar avançant en la creació de l'orquestra. Com a conclusió de la reunió, es va decidir sol·licitar als ajuntaments un compromís d'adhesió al projecte i la designació d'un comité que s'encarregue de la seua posada en marxa.

La majoria dels municipis que van participar en la trobada van acollir amb molt d'interés la proposta i es van felicitar per una iniciativa que tots van considerar necessària per a l'Horta Sud. A la comarca en l'actualitat existeixen 3 conservatoris públics i 3 centres professionals amb prop de 60 estudiants d'instruments de corda en total.

“Se'ns va traslladar la falta d'opcions que tenen els estudiants d'instruments de corda una vegada finalitzats els estudis. Molts d'ells no troben un espai on poder continuar desenvolupant el seu talent i continuar creixent. Ens va semblar un projecte molt interessant i per això l'hem traslladat als ajuntaments”, explica la presidenta de la Mancomunitat de l'Horta Sud Eva Sanz.