Actualitat
25 de maig de 2022

La Mancomunitat presenta una eina virtual molt pròxima al metavers per a facilitar l'arribada de fons europeus a la comarca

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha presentat aquest matí a la Fàbrica a Mislata una eina virtual molt pròxima al metavers que pretén facilitar l'arribada de fons europeus a la comarca. A través d'una recreació del territori en 3D, municipis, agents econòmics i empresarials de l'Horta Sud disposaran d'un localitzador avançat de convocatòries de finançament.

L'eina, en tractar-se d'un objecte tridimensional, pot ser manipulada virtualment en totes direccions, la qual cosa permet implementar capes de consulta mitjançant operacions tàctils molt simples. Aquesta funció permetrà una comunicació molt més directa de les oportunitats de finançament disponibles en benefici dels membres de la Mancomunitat de forma tecnològicament molt intuïtiva.

A més, la plataforma afig la funcionalitat de community que suposa una versió avançada del concepte de xarxa social. D'aquesta manera serà possible registrar, donar d'alta i interrelacionar un nombre indefinit de perfils relacionats amb l'interés sectorial del territori de referència i del seu àmbit industrial que podran connectar entre si a la recerca d'aliances i suport de les seues iniciatives.

"L'eina ens permetrà efectuar a tots els municipis una anàlisi instantània de tots els projectes europeus que es troben oberts, en sol·licitud, en tramitació o executats, respecte a tots els municipis o àrees industrials de l'Horta Sud i això ens portarà a construir una imatge de conjunt integrada del posicionament comarcal", ha explicat Bartolomé Nofuentes, president de la comissió d'Assumptes Europeus de la Mancomunitat de l'Horta Sud.

Per part seua, el president de la Mancomunitat, José Francisco Cabanes, ha reconegut que la plataforma ha de servir com a "al·licient per a tots els municipis" a l'hora d'accedir a finançament procedent d'Europa. "Des de la Mancomunitat continuem treballant per a facilitar l'arribada de fons europeus als municipis de la comarca. Aquesta eina segur que ajudarà a molts a fer el pas per a presentar projectes", ha comentat.

Pla de Governança Industrial

La Mancomunitat situa aquesta iniciativa dins del seu Pla de Governança Industrial per a la comarca de l'Horta Sud amb l'objectiu de facilitar la transició dels seus polígons industrials a parcs empresarials i a explorar nous jaciments d'ocupació dins de la nova economia virtual. "El metaverso, la intel·ligència artificial, la blockchain o els NFT formaran part de l'economia del futur amb els beneficis que això comporta com per exemple el que tinguen un pràcticament nul efecte mediambiental i des de la Mancomunitat volem posicionar-nos per a preparar el futur econòmic de la comarca", ha afegit Nofuentes.