Actualitat
24 de març de 2021

La Mancomunitat presenta la seua estrategia de turisme per a la comarca

La Mancomunitat l'Horta Sud ha presentat aquest matí l'estratègia turística per a la comarca. En concret s'ha visionat per primera vegada el publireportatge #PropDeTu que fa un recorregut pels principals arguments patrimonials de la comarca, la marca Turisme Horta Sud que pretén identificar totes les accions de l'entitat intermunicipal en matèria de turisme i la proposta #20anys20pobles que busca consolidar el Museu Comarcal com a eina de promoció turística dels 20 municipis aprofitant el seu 20 aniversari.

A la presentació va acudir el diputat de Turisme de la Diputació de València Jordi Mayor, la presidenta de la Mancomunitat Eva Sanz, alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores dels municipis de la comarca així com representants de la societat civil de l'Horta Sud.

#PropDeTu és un publireportatge que repassa el nodrit patrimoni històric, cultural, natural i industrial de la comarca. Des de les torres musulmanes de Torrent, Picassent, Albal o Silla, fins al Museu de la Rajoleria de Paiporta, el de la Ceràmica de Manises o el del palmito d'Aldaia passant per la gastronomia de Xirivella o Alcàsser, les festes i esdeveniments culturals de Sedaví, Benetússer o Mislata i l'enorme riquesa natural del Parc Natural de l'Albufera a Catarroja, Alfafar, Silla o Massanassa.

Com va assenyalar la presidenta de la Mancomunitat Eva Sanz, l'objectiu del vídeo promocional és utilitzar-lo com a reclam “tant per a les persones de fora de la comarca com per als nostres propis veïns perquè coneguen l'enorme riquesa que tenim a l'Horta Sud”. A més, va afegir que el turisme pot ser un “bon aliat per a la recuperació social i econòmica després de la pandèmia que estem vivint”. “Tots tenim moltes ganes de poder eixir, conéixer, de recuperar la nostra vida anterior i el que volem és que el nostre patrimoni aparega en aqueixos nous plans i entre tots contribuïm a la recuperació”, ha explicat.

Per la seua part el diputat de Turisme Jordi Mayor va recalcar la importància del turisme en el desenvolupament dels nostres pobles. “En la pandèmia ens hem adonat que el turisme és una eina fonamental en el creixement econòmic de tots els municipis independentment de si són més o menys turístics”, ha comentat.

Turisme Horta Sud i #20anys20pobles

A més, la Mancomunitat de l'Horta Sud ha presentat la seua nova marca turística “Turisme Horta Sud” amb un nou logotip inspirat en l'horta de la comarca i amb el valor de la unió dels vint municipis que identificarà totes les accions de promoció turística dutes a terme des de l'entitat intermunicipal.

Finalment, la Mancomunitat posarà en marxa la campanya #20anys20pobles que pretén celebrar el 20 aniversari del Museu Comarcal Josep Ferrís March amb i que pretén convertir-ho en una eina més de promoció cultural i patrimonial per als municipis de la comarca. Durant una setmana cada municipi tindrà a la seua disposició una sala d'exposició del Museu perquè puga preparar una xicoteta mostra de la seua història, costums, festes i patrimoni artístic o cultural. A més, el Museu organitzarà el dissabte corresponent a la setmana de cada municipi una ruta turistico-cultural pel municipi en qüestió