Actualitat
27 d’octubre de 2020

La Mancomunitat presenta el nou projecte de l'ACCO per contrarestar els efectes econòmics i socials de la pandèmia

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha presentat les línies estratègiques de treball de l'Acord Comarcal per a la Creació d’Ocupació (ACCO) que se centren a contrarestar els efectes econòmics i socials de la pandèmia. A través de dos reunions dirigides a tècnics i tècniques de les agències de desenvolupament local, regidories de desenvolupament econòmic, empreses i associacions es van anunciar les principals línies estratègiques d'actuació per als pròxims mesos.

Després de 20 anys de projectes dirigits a posar en marxa polítiques actives d'ocupació a la comarca gràcies al consens i la col·laboració dels agents socioeconòmics més importants, en aquesta ocasió, i davant una situació sanitària i econòmica sense precedents, l'adaptació i resiliència de l'economia de la nostra comarca passa més que mai per una anàlisi i una presa de decisions crítica i consensuada.

Amb aquest punt de partida, des de la Mancomunitat de l'Horta Sud i l'ACCO s'han planificat eines per a poder pal·liar en la mesura que siga possible les conseqüències socials i econòmiques provocades per la pandèmia. Una d'elles és l'observatori industrial Observem, que a través d'un portal web recollirà múltiples i variades dades, la seua anàlisi, acords, evolució i resultats.

Una altra d'aquestes eines és la posada en marxa de taules sectorials de les àrees productives més importants de la comarca, com són l'agroalimentari i begudes, injectats, béns d'equip del sector metall, la fusta i moble i el transport logístic. En elles es debatran les necessitats, tendències i oportunitats de cada sector, dirigint la presa de decisions cap a propostes, plans o accions dirigides a un desenvolupament sostenible que impulse la creació d'ocupació de qualitat.

Teletreball, teleformació i altres mesures

En l'acte es van presentar també accions dirigides a l'ocupació destinades a l'orientació i inserció laboral amb la base en el teletreball i la teleformació. A més, es van anunciar altres accions dirigides a les empreses, especialment als xicotets negocis, on es reforçarà l'assessorament per a la planificació i viabilitat d'aquests.

En les dos sessions informatives es va remarcar la necessitat d'implicació de tots els agents socials, governs locals, associacions empresarials, sindicats, agències de desenvolupament local, gestors de polígons, empreses més rellevants dels sectors, instituts tecnològics i universitats, per a sumar sinergies i iniciar un necessària reconstrucció social i econòmica de la nostra comarca.

A les reunions va acudir la presidenta de la comissió d'Infraestructures, Mobilitat i Serveis Públics de la Mancomunitat de l'Horta Sud Eva Zamora que va destacar la trajectòria de l'ACCO des de la seua creació en 2001 i la necessitat de projectes com aquest en l'actualitat. “Vivim temps de molta incertesa. Molts indicadors ens fan pensar que la pandèmia sanitària tindrà conseqüències socials. Per aquest motiu projectes com l'ACCO de la Mancomunitat són imprescindibles”, va explicar.