Actualitat
20 de setembre de 2017

La Mancomunitat presenta 300 itineraris personalizats per aconseguir la inserció laboral de persones desocupades de llarga duració

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha presentat hui a regidors i persones responsables dels programes d'ocupació dels diferents municipis de la comarca el seu programa d'ocupació i acompanyament en la recerca de feina, en col·laboració amb la Diputació de València i l'Ajuntament de València. Es tracta de 300 itineraris en els quals persones desocupades de llarga durada, majors de 30 anys i amb especials dificultats per trobar feina rebran una atenció personalitzada de la mà de la Fundació Novaterra i Ingenus.

Un important projecte amb un objectiu del 50% d'inserció laboral posterior, on poder obrir-se noves possibilitats laborals, redescobrir les seves capacitats i recuperar l'esperança en la seva inserció laboral. El treball ha estat coordinat per les tres institucions, amb un total de 500 itineraris laborals, 300 per als municipis que integren la Mancomunitat Horta Sud i altres 200 per a les persones que resideixen a València. El programa té un cost de 605.000 euros dels quals Divalterra paga 363.000 euros i la Mancomunitat de l'Horta Sud i l'Ajuntament de València, 121.000 euros cadascun. El nombre d'itineraris podria incrementar-se en funció de la demanda dels municipis, tal com s'ha explicat en la presentació.

Els municipis de Torrent, Mislata i Catarroja seran les seus per a les atencions grupals -on acudiran les persones usuàries d'aquests itineraris cada 15 dies aproximadament per treballar competències necessàries per a la recerca d'ocupació- i individualitzades. A més, Silla i Adaia també seran subseus del programa per a atencions individualitzades. Per a les seus, s'han buscat municipis ben connectats amb línies de metro, autobusos o carril de bicicletes, així com una distribució equitativa geogràfica entre seus i subseus. Les persones seleccionades adquiriran habilitats i dinàmiques per a la recerca activa d ocupació per mitjà d'un acompanyament integral i coordinat pels diferents ajuntaments de l'Horta i la Mancomunitat. Es tracta d'una actuació pionera en l'àmbit de les polítiques actives d'ocupació centrada en l'acompanyament personalitzat.

La presentació ha tingut lloc a la capital de l'Horta Sud, a la sala d'actes de la Casa de la Cultura de Torrent, ja que la seu de la Mancomunitat es troba en obres per millorar la seva accessibilitat.