Actualitat
23 de desembre de 2014

La Mancomunitat posarà en marxa en breu un sistema per a garantir la seguretat en la via pública

Es formalitza el contracte amb l'empresa encarregada de la gestió i tramitació del sistema de fotorrojos, que estarà en funcionament en un termini màxim de 30 dies


 

La Presidenta de la Mancomunitat, Soledad Ramón, s'ha reunit este matí amb el gerent de l'empresa que s'encarregarà de la gestió i tramitació del sistema de fotorrojos en les vies públiques dels municipis de la comarca de l'Horta Sud.


L'objectiu d'esta trobada ha sigut formalitzar el contracte perquè este sistema de control comence a funcionar en un termini màxim de 30 dies. A partir d'ara, el següent pas serà que cada municipi trie el lloc en què ubicarà estos sistemes electrònics, que tenen com a finalitat garantir la seguretat a través de la detecció d'infraccions de salt de semàfor en roig.


El servici ha sigut licitat per 784.458,04 euros per a quatre anys, a raó de 196.114,51 euros anuals.


Els municipis adherits a este projecte estan integrats en el servici de gestió de multes. En este sentit, han sigut sis els pobles interessats des de l'inici a formar part d'este nou servici mancomunat: Beniparrell, Catarroja, Massanassa, Picanya, Quart de Poblet i Sedaví.


"Este nou sistema oferit per la Mancomunitat complementarà el servici de gestió de multes, que ja ha obtingut un excel·lent resultat entre els pobles adherits, per a així fer un salt qualitatiu en l'aspecte tècnic i aconseguir que la nostra comarca siga una de les més segures de tota la Comunitat", assegura la Presidenta, Soledad Ramón.


El sistema de control de semàfor en roig es basa en la captura d'imatges que evidencien el salt d'un semàfor en roig, de tal forma que és possible obtindre una seqüència de vídeo del menys 3 segons en la que s'observe la infracció de forma concloent, "amb l'objectiu d'ajudar als pobles de la comarca a reduir aquells accidents de tràfic que es deriven de les imprudències al volante", afig Soledad Ramón.


Així mateix, la Mancomunitat oferix com a complement la implantació, posada en funcionament i manteniment de dispositius de sancions en mobilitat (PDAs) i d'impressores per als municipis adherits al servici de fotorrojos amb l'objectiu de continuar millorant l'agilitat de la gestió a l'hora d'omplir els butlletins.


Amb este projecte, la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud complix el seu compromís de millorar la seguretat viària, amb noves tecnologies que faciliten el control d'infraccions, evitant posar en risc a la resta de conductors i vianants.