Actualitat
5 de juny de 2014

La Mancomunitat posa en valor el turisme local sostenible amb l'organització d'un seminari per a dinamitzar els recursos naturals de la comarca

La jornada va reunir en la seu de la Mancomunitat a tècnics de l'administració, agents de desenrotllament local, professionals i estudiants del sector turístic, entre altres.

La Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud va organitzar, el passat 4 de juny, l'I Seminari de Turisme Local Sostenible, una iniciativa que tenia com a finalitat analitzar estratègies de dinamització dels recursos turístics locals amb l'objectiu de consolidar un model de turisme a nivell comarcal totalment sostenible.


Durant la sessió es va parlar de la importància de saber valorar els recursos propis de cada municipi, ja que estos són únics i per tant hem d'explotar-los sabent que cap altre poble els té. Però també es va insistir en la necessitat que totes les poblacions s'articulen per a poder traure el màxim profit a estos recursos tan valuosos com l'Albufera, la nostra horta, els tarongers o les séquies.


Experiències, sons i emocions són elements que hem d'oferir als nostres turistes per a aconseguir un dels nostres principals objectius: satisfer als nostres visitants, i és en esta línia en què es vol treballar des de la Mancomunitat amb la finalitat de dinamitzar dos aspectes claus dels nostres municipis: el turisme i el respecte al medi ambient.


En la primera ponència "Turisme Local i Sostenibilidad", J. Albano López, representant de Natura i Cultura, va parlar dels principals elements que intervenen en la construcció d'un model de turisme local eficient, responsable i respectuós amb el medi ambient i va argumentar que el desenrotllament turístic ha de planificar-se davall la premissa de la sostenibilitat.


Per la seua banda, Joan Seguí seguir, director del Museu Valencià d'Etnologia, va explicar a través de la seua xarrada "Els museus comarcals com a elements per a la dinamització turística" la connexió entre els museus i el turisme sostenible, destacant la funció d'estos espais en la diversificació de l'oferta turística a nivell local.


Per a Seguí, Patrimoni + Turisme=Desenvolupament, per tant, va destacar que és molt important mantindre vius els nostres museus comarcals, adequant-los i actualitzant-los per a continuar enriquint la vida cultural dels nostres pobles.


Després de les ponències, els assistents van tindre l'oportunitat de participar i aportar les seues idees, posant en comú les conclusions més importants plantejades durant el seminari.


Per a la presidenta de la Mancomunitat, Soledad Ramón, "el turisme és una peça clau per al desenvolupament de qualsevol municipi, ja que és un clar impulsor del sector econòmic. Els municipis de l´Horta Sud compten amb valuosos recursos naturals que, en molts casos, són desconeguts per als propis veïns. Per eixe motiu, des de la Mancomunitat estem treballant per a impulsar línies estratègiques enfocades a promocionar el turisme sostenible en la nostra comarca".