Actualitat
31 de gener de 2022

La Mancomunitat posa en marxa un curs de formació per a l'ocupació que millorarà l'ocupabilitat de professionals de la comarca

La Mancomunitat de l'Horta Sud, a través de l'Acord Territorial per l’Ocupació, ha posat en marxa durant aquest mes de gener un curs de formació per a l'ocupació que té com a objectiu ampliar les possibilitats d'ocupabilitat de professionals de la comarca. La formació tracta d'ampliar les competències de les persones participants més enllà de la seua eixida professional base per titulació acadèmica.

Els perfils de les persones participants són molt dispars, però majorment es tracta de titulats acadèmics de nivell mitjà-alt com a Formació Professional, grau mitjà-superior, llicenciats o diplomats. Per sectors estan representats des de sanitaris fins a administració pública passant per finança, o disseny gràfic. En el taller es posa l'accent a ampliar visió, a obrir la mirada dels participants cap a diferents ocupacions, funcions i tasques en les quals les seues competències professionals i soci personals siguen rellevants i d'interés quant a diferents contextos i sectors.

Durant les quatre setmanes del curs es treballa amb les persones participants amb una atenció personalitzada segons els seus perfils i necessitats. Per a això, es fomenta la seua participació i motivació promovent que utilitzen l'acció grupal i espais col·laboratius com a manera de compartir informació, experiències i accés a major ventall de recursos i oportunitats.

Per a la presidenta de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Eva Sanz, aquest curs és una iniciativa clau dins del grup de l'Acord Territorial per l’Ocupació que treballa “en la línia de millorar l'ocupabilitat dels i les professionals a la comarca per a reduir el nombre de persones sense ocupació a l'Horta Sud”.