Actualitat
6 de juliol de 2017

La Mancomunitat participa a la jornada ?Focus, pyme y Emprendimiento?

La Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud ha participat en el ?Focus Pyme y Emprendimiento? Comunitat Valenciana celebrat a Torrent. L'organisme supramunicipal, al costat d'altres consistoris de la comarca -Catarroja, Paiporta, Benetússer, Sedaví, Massanassa, Alcàsser, Mislata, Quart de Poblet, Beniparrell, Torrent, Aldaia, Alaquàs, Alfafar, Picassent i Manises- i els seus respectius serveis de AODL, així com diferents organitzacions empresarials i associacions de la comarca han col.laborat en el fòrum. La jornada ha estat organitzada per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i Centres Europeus d'Empreses Innovadors (CEEI) de la Comunitat Valenciana i té com a objectiu fomentar l'emprenedoria i traslladar exemples pràctics d'empreses innovadores.

Per part de la Mancomunitat van assistir el AODL, Andrés Martínez, així com la coordinadora de programes de l'entitat, Felicidad López i tècniques de l'ACCO.

El servei de AODL de la Mancomunitat Horta Sud executa actualment dos programes informatius i formatius diferents - "Inserció en el mercat laboral" i "Primers passos per a l'autoocupació" - dirigits a les persones emprenedores o les aturades de l'Horta Sud. Es tracta de xerrades i tallers destinats a facilitar la inserció sociolaboral de les persones desocupades de l'Horta Sud, amb singular incidència en els consistoris, les AEDL i l'alumnat pròxim a iniciar la seva inserció al món laboral, com és el cas de la Formació Professional (FP), els Instituts d'Educació Secundària (IES) i les Escoles per Adults (EPA) de la comarca. A més, la Mancomunitat és un dels dos únics organismes de la comarca que estan certificats com a Punt d'Atenció a Emprenedors (PAE) i ha efectuat ja 45 altes d'autònoms.