Actualitat
29 de juliol de 2014

La Mancomunitat oferix als municipis de l'Horta Sud un nou sistema de seguretat per a la via pública

Són sis pobles de la comarca els que han volgut des de l'inici adherir-se a este servici mancomunat que consistirà en la instal·lació de fotorrojos, sistemes de detecció d'infraccions de salt de semàfor en roig en la via urbana.


La Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud posa ara a disposició dels municipis de la comarca un nou servici per a millorar la seguretat ciutadana en les vies públiques, on les noves tecnologies són les verdaderes protagonistes.


En concret, el nou servici consistix en la instal·lació de fotorrojos, un sistema de detecció d'infraccions de salt de semàfor en roig posat a disposició d'aquells municipis que estan adherits en l'actualitat al servici de gestió de multes i que volen continuar millorant la seua seguretat viària.


En este sentit, són sis els pobles interessats des de l'inici a formar part d'este nou servici mancomunat: Beniparrell, Catarroja, Massanassa, Picanya, Quart de Poblet i Sedaví. En esta primera fase, la Mancomunitat instal·larà 15 dispositius fotorrojos, repartits en els municipis interessats, sent la quantitat que cada localitat ha sol·licitat: a Beniparrell s'instal·larà 1, a Catarroja 6, Massanassa 2, Picanya 1, Quart de Poblet 3, y Sedaví 2. 


"Després del bon funcionament del servici de gestió de multes dut a terme per la Mancomunitat, ara volem fer un pas més i oferir als pobles de la comarca adherits la possibilitat d'ampliar els seus mitjans tècnics que facen els carrers de la comarca més segures, dedicant especial atenció als punts negres", assegura la Presidenta, Soledad Ramón.


El sistema de control de semàfor en roig funcionarà les 24 hores del dia i es basarà en la lectura de les plaques de matrícula dels vehicles i en la captura d'imatges que arrepleguen l'evidència del salt de semàfor en roig, des d'abans de cometre's la infracció fins al moment d'haver sobrepassat completament la línia de parada, proporcionant així mateix una seqüència de vídeo del menys 3 segons on s'observe la infracció de forma concloent, "con l'objectiu últim d'ajudar als pobles de la comarca a reduir els accidents de tràfic, deguts en molts casos a les imprudències al volant de molts veïns que creuen que botar-se un semàfor no té conseqüencies per a la resta de conductors i vianants", agrega Soledad Ramón. 


El servici licitat per 784.458,04 euros per a quatre anys, a raó de 196.114,51 euros anuals, en breu serà adjudicat per a poder posar-ho en funcionament abans de finals d'any en les ubicacions indicades per cada un dels municipis, amb la possibilitat d'anar incorporant-se en qualsevol moment la resta que en l'actualitat estan adherits al servici de multes de la Mancomunitat, sent a banda dels sis anteriorment mencionats els següents: Alaquàs, Albal, Aldaia, Alfafar, Manises, Mislata, Paiporta, Picassent, Silla, Torrent i Xirivella.


Així mateix, la Mancomunitat oferix com a complement la implantació, posada en funcionament i manteniment de dispositius de sancions en mobilitat (PDAs) i d'impressores per als municipis adherits al servici de fotorrojos amb l'objectiu de continuar millorant l'agilitat de la gestió, primant la seua efectivitat, facilitat i rapidesa en l'execució a l'hora d'omplir els butlletins. En este sentit, ara en l'inici s'entregaran 150 dispositius mòbils i impressores per a tots els agents locals de cada municipi adherit a este nou servici, sent la distribució la següent: Beniparrell 11, Catarroja 47, Massanassa 17, Picanya 17, Quart de Poblet 45 i Sedaví 19.