Actualitat
22 de juny de 2017

La Mancomunitat lliura a les Corts el manifiest a favor de l'Horta Sud

El president de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa, acompanyat per Elvira García, alcaldessa d'Alaquàs; Guillermo Luján, d'Aldaia; Jesús Ros, de Torrent i Ramón Marí, d'Albal, han lliurat a les Corts Valencianes un manifest a favor de la configuració actual de l'Horta Sud. l'escrit el va rebre la vicepresidenta de la càmera autonòmica, Carmen Martínez, que, al seu torn, és alcaldessa de Quart de Poblet.

El document, subscrit també per la Fundació Hurta Sud, Guaix-Escola Valenciana i l'IDECO, defensa amb raons històriques i socials la configuració actual de la comarca amb 20 municipis i mig milió d'habitants, davant d'una proposta de llei que admet la possibilitat de dividir l'Horta Sud en l'Horta Oest i l'Horta Sud.

Per a Carlos Fernández Bielsa, la importància d'aquest document és que en ell es demana "que es tinguen en compte els ajuntaments i col·lectius afectats abans de prendre una decisió unilateralment". Bielsa considera que la configuració actual de la comarca "està assumida per tots i no ha de ser negociable".

l'escrit registrat a les Corts Valencianes recorda que la demarcació actual correspon a la classificació que va realitzar el 1971 el professor Eugenio Burriel i incideix que l'Horta Sud té una "vigorosa societat civil" que s'ha estructurat en diferents plataformes per a la seua coordinació i en base als 20 municipis que conformen actualment l'estructura comarcal.