Actualitat
1 d’octubre de 2020

La Mancomunitat llança Observem el portal web de l'observatori industrial de la comarca

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha llançat, a través del programa de l'Acord Comarcal per a la Creació d’Ocupació (ACCO), Observem, el portal web de l'Observatori Industrial de l'Horta Sud. Una eina web que proporcionarà informació de valor a les empreses de la comarca, que publicarà l'evolució de l'ocupació en la zona i que ajudarà els emprenedors a buscar suports pròxims per als seus projectes. També recollirà activament les seues propostes i suggeriments per a millorar-ho en benefici de tots.

La web es divideix en les seccions de:

Actualitat, en la qual es manté un blog sobre notícies i publicacions rellevants sobre els sectors industrials i de la logística

Empreses, en el qual s'aniran incorporant indicadors per a establir comparatives entre les empreses d'un determinat ram d'activitat, així com informes de conjuntura econòmica i bases de dades sobre empreses del ram. 

- Estadístiques, en el qual es mostren dades socioeconòmiques de la comarca, especialment els relacionats amb l'ocupació (contractes, afiliacions i xifres de desocupació) i la població. 

Publicacions, en el qual es donarà publicitat als acords de les taules sectorials, i es recullen els documents generals sobre planificació de la política d'indústria, el repositori d'informes destacats per part de l'Observatori i els butlletins empresarials publicats per l'ACCO. 

- Agenda, en el qual es dóna accés al sistema d'ajudes, a la programació d'esdeveniments, activitats formatives i les xarxes d'associacions i recursos més pròxims.

La pàgina web de l'Observatori, a la qual es pot accedir a través de observem.es, s'emmarca dins del compromís adquirit per la Mancomunitat de l'Horta Sud en la Declaració Institucional per a la Reconstrucció Social i Econòmica de l'Horta Sud que va ser aprovada per unanimitat en l'últim ple de l'entitat intermunicipal. En concret en l'apartat 3, el document feia referència al "compromís d'impulsar l'Observatori Industrial que s'està desenvolupant des de l'ACCO com a eina de coneixement i anàlisi de l'actual situació socioeconòmica per a l'elaboració de plans estratègics i operatius en les àrees d'ocupació, formació, desenvolupament tecnològic, comerç i digitalització de la comarca”.

Per a la presidenta de la Mancomunitat de l'Horta Sud Eva Sanz, Observem serà una “bona eina per al sector empresarial de la comarca que tindrà una guia completa de recursos i informació sobre l'activitat econòmica a l'Horta Sud que els ajudarà a prendre decisions en benefici dels seus negocis”. “Tindre concentrada tota la informació en un mateix lloc i a més filtrada pels bons professionals que formen l'ACCO aportarà molt de valor al nostre teixit econòmic”, ha explicat Sanz.