Actualitat
13 de juliol de 2020

La Mancomunitat informa els ajuntaments de la comarca sobre les subvencions europees

La Mancomunitat de l’Horta Sud ha remés un butlletí informatiu als ajuntaments de la comarca amb un llistat de les subvencions europees que es troben actives actualment. A més, la comissió d'assumptes europeus de l'entitat intermunicipal assessorarà l'hora de poder sol·licitar-les si algun consistori es mostra interessat a poder participar en alguna d'elles.

L'objectiu de la comissió d'assumptes Europeus de la Mancomunitat és facilitar als municipis de la comarca l'accés als fons europeus. D'aquesta manera, se'ls  remetrà periòdicament un butlletí informatiu per a posar en coneixement dels ajuntaments la informació necessària per a poder accedir a ells.

En aquest primer butlletí s’informa de projectes subvencionables sobre l'accessibilitat web inclusiva per a persones amb discapacitats cognitives, la transició a l'energia neta, la millorara de la sostenibilitat dels revestiments, les tecnologies, instruments i solucions d'intel·ligència artificial segurs  i resistents per a la protecció dels ciutadans o la mitigació de la pobresa energètica de les llars entre altres.

A més de facilitar la informació sobre fons europeus, la Mancomunitat es compromet a assessorar els ajuntaments que estiguen interessats en algun programa per a acompanyar-los en la sol·licitud del finançament. D'altra banda, i gràcies a la presència permanent a Brussel·les, l'entitat intermunicipal podria fins i tot buscar altres socis europeus com altres ajuntaments o entitats públiques o privades interessades en el mateix projecte per a poder concórrer conjuntament en el cas que fóra necessari per a accedir a la subvenció.

Per al president de la comissió per a assumptes europeus de la Mancomunitat de l'Horta Sud Bartolomé Nofuentes la mesura és el primer pas per a facilitar l'arribada de fons europeus a la comarca. “El nostre objectiu és que a l'Horta Sud puga arribar finançament europeu i el primer és posar en coneixement dels ajuntaments les possibilitats de finançament que tenen”, ha explicat Nofuentes.