Actualitat
2 de febrer de 2021

La Mancomunitat i la Fundació Horta Sud presenten en la Diputació de València el seu projecte per a fomentar la “Agenda Comarcal 2030”

La presidenta de la Mancomunitat de l'Horta Sud Eva Sanz i el coordinador de la Fundació Horta Sud Julio Huerta han presentat aquest matí en la Diputació de València el seu projecte per a fomentar la “Agenda Urbana Comarcal 2030”. Sanz i Huerta van ser rebuts tant pel vicepresident i diputat de Cooperació Municipal, Coordinació Institucional i Cohesió Territorial Carlos Fernéndez Bielsa com pel president de la institució Toni Gaspar.

En la reunió, Sanz i Huerta van exposar el compromís de les dosorganitzacions a les quals representen de treballar conjuntament per a contribuir al fet que la reconstrucció de la comarca de l'Horta Sud estiga alineada amb les línies estratègiques marcades per l'Agenda Urbana 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

El projecte en concret posarà en marxa un observatori amb indicadors objectius de la realitat actual i els futurs avanços de cada municipi en els eixos de l'Agenda Urbana 2030. També posarà en marxa una sèrie de taules de debat sobre cadascun dels indicadors amb experts referents en la matèria, alcaldes i regidors de la comarca, responsables de les diferents administracions públiques i associacions per a poder compartir i establir sinergies per a reconstruir la comarca i una campanya de comunicació, conscienciació i sensibilització sobre els objectius del projecte.

Des de la Diputació de València s'ha rebut amb interés el projecte i s'ha mostrat predisposició a recolzar-lo per a convertir-lo en un projecte pilot que puga ser exportat a altres comarques de la província amb l'objectiu de treballar per la cohesió territorial en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.