Actualitat
7 de juliol de 2021

La Mancomunitat i la Fundació Horta Sud aconsegueixen el compromís de l'Institut Cartogràfic Valencià d'eliminar la denominació “Horta Oest”

La Mancomunitat i la Fundació Horta Sud han aconseguit el compromís del director de l'Institut Cartogràfic Valencià Xavier Navarro d'eliminar la denominació “Horta Oest” de tota la cartografia oficial de la Generalitat Valenciana. El compromís es va aconseguir després de la reunió que van mantindre ahir el director de la Fundació Julio Huerta i la presidenta de la Mancomunitat de l'Horta Sud Eva Sanz amb Navarro.

La decisió es pren atenent la Llei 21/2018, de 16 d'octubre de Mancomunitats de la Comunitat Valenciana en el qual en el seu annex assenyala els municipis que formen part de cadascuna de les comarques. En el cas de la de l'Horta Sud inclou les vint localitats que la formen sense realitzar cap distinció.

“Històricament la comarca de l'Horta s'ha dividit en dos Horta Nord i Horta Sud. No obstant això, algunes conselleries estan utilitzant des de fa alguns anys la nomenclatura Horta Oest sense cap base legal perquè no està fonamentada. A nivell organitzatiu això suposa un problema que estem molt agraïts que es puga resoldre després de l'interés mostrat pel director de l'Institut Cartogràfic Valencià”, comenta la presidenta de la Mancomunitat Eva Sanz.

Des de 2017, la Mancomunitat i la Fundació treballen per a consolidar la denominació única de la comarca a efectes administratius amb comunicacions a diferents administracions, representants polítics i mitjans de comunicació.

“El moviment associatiu com Guaix Coordinadora Comarcal d’Escoles en Valencià, l'Institut d’Estudis Comarcals IDECO, la Coordinadora Comarcal de Falles o la Federació Comarcal de Bandes de Música entre moltes altres porten des de fa més de 40 anys treballat com Horta Sud, no tenia cap sentit mantindre la divisió”, explica Julio Huerta, director de la Fundació Horta Sud.