La Mancomunitat Horta Sud i la Fundació Horta Sud van formalitzar ahir un conveni de col·laboració que compromet a les dues entitats a treballar conjuntament, amb la mirada posada en l’agenda urbana, participació i l’associacionisme. Un dels punts més destacats de l’acord és el compromís a treballar conjuntament en les accions del projecte ‘Agenda Urbana Comarcal 2030’ amb el teixit associatiu i els ajuntaments de la comarca, que té com a finalitat conscienciar, debatre i proposar mesures i accions alineades amb el compliment de l’Agenda Urbana 2030 i els ODS.
La presidenta de la Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud, Eva Sanz, i la presidenta de la Fundació Horta Sud, Imma López, varen signar ahir un conveni de col·laboració entre les dues entitats per fomentar la participació i l’associacionisme a la comarca. Les dues parts han reconegut l’existència d’objectius i interessos comuns en posar en marxa accions alineades en l’Agenda Urbana 2030, en el foment de la participació i l’associacionisme a l’Horta Sud i la importància d’establir relacions d’intercanvi amb la finalitat de dur a terme activitats d’interés públic i comunitari.
El conveni de col·laboració signat compromet a les dues entitats a intercanviar experiències i punts de vista, a reflexionar col·lectivament sobre les seues accions i a contribuir a la consolidació i posada en marxa de noves iniciatives de participació i associacionisme, així com a col·laborar en la cerca de cofinançament de les accions del projecte ‘Agenda Urbana Comarcal 2030’.
L’‘AU Comarcal’ per a la reconstrucció sostenible de la comarca
La col·laboració i cofinançament en les accions del projecte ‘Agenda Urbana Comarcal 2030’, engegat de forma conjunta amb diverses associacions de l’Horta Sud, suposa un compromís polític per contribuir a la reconstrucció de la comarca alineada amb les línies estratègiques marcades per l’Agenda Urbana 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
El projecte posarà en marxa un Observatori amb indicadors objectius de la realitat actual i els futurs avanços de cada municipi en els eixos de l’Agenda Urbana 2030. També posarà en marxa una sèrie de Taules de debat sobre cada un dels indicadors amb experts referents en la matèria, alcaldes i regidors de la comarca, responsables de les diferents administracions públiques i associacions per poder compartir i establir sinèrgies per reconstruir la comarca i una campanya de comunicació, conscienciació i sensibilització sobre els objectius del projecte.
Aquest acord posa de manifest la necessitat de vertebrar el territori comarcal i la reconstrucció amb una mirada cap al futur, construint uns municipis més sostenibles, acollidors, inclusius i participatius, des de la col·laboració entre els agents públics i privats. El projecte continua una línia impulsada per la Fundació amb el #PacteHortaSud que va ser signat per la Mancomunitat, 9 municipis de la comarca, més de 70 entitats i associacions i vora 300 persones a títol individual. El compromís de la Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud en el projecte suposa la consolidació d’espais de treball compartits entre els poders públics, privats i entitats i associacions sense ànim de lucre.