Actualitat
28 de juliol de 2017

La Mancomunitat de l'Horta Sud renova el conveni anual amb l'Agrupació Musical Els Majors de l'Horta Sud

El president de la Mancomunitat Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa, i el president de l'Agrupació Musical Els Majors de l'Horta Sud, Vicente Manuel Martínez Escudero, han signat aquesta setmana la renovació de la col·laboració anual entre l'entitat supramunicipal i l'agrupació musical comarcal. La Mancomunitat abona 5.500 euros a l'agrupació a canvi que aquesta oferixca tres concerts gratuïts a qualsevol dels 20 municipis que integren la comarca. Les peticions dels consistoris es gestionen a través de la Mancomunitat per ordre de petició i donant prioritat a aquells municipis que no han gaudit d'aquesta activitat cultural l'any anterior.

Aldaia, Catarroja i Alcàsser seran les localitats que gaudisquen dels concerts aquest any. Els directius de l'agrupació musical agraeixen la contribució econòmica de la Mancomunitat, que els permet sufragar les seves despeses d'estructura i continuar delectant als amants de la música de banda de l'Horta Sud.

L'Agrupació Musical Els Majors de l'Horta Sud està formada per 60 músics de diferents municipis de la comarca de l'Horta Sud, dirigits per Ramón Sorlí, amb àmplia experiència en la direcció de bandes de música municipals. L'agrupació té 15 anys d'antiguitat -es va constituir en 2002- i, gairebé des del principi, l'entitat supramunicipal ha col·laborat amb ells.

El potencial musical de l'Horta Sud, amb 33 societats musicals federades en la FSMCV, uns 5.000 músics i escoles d'educands on acudeixen més de 5.000 nens i nenes, és una mostra més de la riquesa associativa i cultural que caracteritza aquest comarca.