Actualitat
22 d’abril de 2022

La Mancomunitat de l'Horta Sud presentarà davant el vicepresident del Comité Europeu de les Regions el seu Pla estratègic de turisme per a la comarca

La Mancomunitat de l'Horta Sud presentarà el pròxim 3 de maig davant del vicepresident del Comité Europeu de les Regions, Vasco Alves, el seu Pla estratègic de turisme. La presentació tindrà lloc a Lleó en el marc d'unes jornades organitzades per plataforma europea de promoció de polítiques locals Partenalia de la qual la Mancomunitat forma part des de juny de 2020.

El president de la Mancomunitat de l'Horta Sud, José Francisco Cabanes, i el president de la comissió d'assumptes Europeus de l'entitat comarcal, Bartolomé Nofuentes, seran els encarregats de la presentació. En ella s'exposaran algunes de les conclusions del Pla estratègic de turisme que s'està realitzat a la comarca en el qual han participat tant els ajuntaments com empreses del sector turístic.

L'objectiu del Pla és obtindre un diagnòstic de la realitat turística de la comarca, establir el model turístic més adequat i definir un full de ruta d'accions i estratègies per a la Mancomunitat de l'Horta Sud en matèria de turisme que posen en valor el patrimoni cultural, històric i natural amb el qual compta. A més, es valora que aquestes accions siguen susceptibles de rebre fons europeus que asseguren el seu finançament i sostenibilitat per al desenvolupament turístic, econòmic i social de l'Horta Sud durant els pròxims anys.

Sobre aquest tema, el president de la Mancomunitat, José Francisco Cabanes, ha destacat l'estratègia turística de l'entitat com a "motor econòmic i cultural per a l'Horta Sud". "Volem posar en valor totes les coses que podem oferir des del Parc Natural de l'Albufera fins a la nostra cultura, tradicions, festes, artesania o gastronomia. Atractius que poden significar revaloritzar-los recursos culturals, socials i mediambientals de l'Horta Sud", ha afegit.

Per part seua, Bartolomé Nofuentes ha remarcat el fet que Partenalia s'interesse pel projecte turístic de la Mancomunitat. "Per a nosaltres és un orgull que organitzacions com Partenalia en la qual participen molts governs intermedis de tota Europa s'interesse pel nostre projecte i ens convide a exposar-lo com a exemple de bones pràctiques", ha comentat.