Actualitat
28 d’abril de 2023

La Mancomunitat de l'Horta Sud presenta una guia per a fomentar la implantació dels objectius de desenvolupament sostenible als municipis de la comarca

La Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud ha presentat la “Guia pràctica per a l’aplicació dels objectius de desenvolupament sostenible als municipis de la Mancomunitat de l’Horta Sud”. La iniciativa, dirigida al personal tècnic i polític, pretén fomentar la implantació dels ODS en les agendes de govern municipal.

La guia, elaborada amb el suport de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, s’ha presentat en tres sessions centrades en cadascuna de les principals dimensions dels ODS: social, medi ambient i economia. Les presentacions tindran una duració de dos hores cada una i hi haurà una en modalitat en línia i dos de presencials.

El document repassa els 17 objectius de desenvolupament sostenible des d’una perspectiva municipal, i planteja propostes i metes que es poden dur a terme en cada ODS des dels municipis de la comarca. A més, la guia conté indicadors que permetran a les administracions locals mesurar en el temps l’avanç aconseguit en cada objectiu plantejat.

La primera d’estes sessions de presentació s’ha centrat en la problemàtica social i s’ha dirigit a les àrees de benestar social, igualtat, tercera edat, participació ciutadana, joventut, esports i serveis socials, entre altres, i ha congregat més de 40 tècnics i tècniques dels ajuntaments de la comarca.

“L’esfera del planeta” serà el títol de la segona sessió de presentació de la guia pràctica, que se celebra a la seu de la Mancomunitat de l’Horta Sud el 27 d’abril. Esta va dirigida als departaments de medi ambient, urbanisme, gestió d’aigua, mobilitat, policia local i agents de desenvolupament local.

La tercera i última jornada, “L’espera de la prosperitat”, versa sobre economia i pretén ajudar en la implantació dels objectius de desenvolupament sostenible de les àrees de tresoreria, intervenció, ocupació, administració en general, dels consistoris de l’Horta Sud.