Actualitat
14 d’octubre de 2021

La Mancomunitat de l'Horta Sud presenta quatre rutes turístiques per la comarca per a fomentar el coneixement del seu patrimoni

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha presentat quatre rutes turístiques per la comarca amb l'objectiu de fomentar el coneixement del seu patrimoni històric, cultural i natural. A l'acte de presentació va assistir el director de Turisme de la Diputació de València Xavi Pascual, la presidenta de la Mancomunitat de l'Horta Sud Eva Sanz i una nodrida representació dels ajuntaments de la comarca així com del sector turístic.

Dins de l'estratègia turística de la Mancomunitat de l'Horta Sud està el fomentar la promoció de l'enorme patrimoni cultural i històric amb el qual compte. És per aquest motiu que, amb la col·laboració de la Diputació de València, la Mancomunitat ha llançat quatre propostes d'oci cultural per a fomentar aqueix coneixement tant dins de la pròpia comarca com en els visitants d'altres zones.

Una de les rutes té com a protagonista a l’Albufera. Un dels aiguamolls més importants d'Espanya que rep milers de visitants al llarg de l'any que a més ha representat una forma de vida per a molts municipis de l'Horta Sud. Amb la finalitat de descobrir aqueixa altra part de l'Albufera naix aquesta primera proposta.

La segona de les rutes té com a protagonistes a Aldaia i Alaquàs. Un recorregut pels seus carrers descobrirà al visitant el patrimoni històric d'aquests dos municipis de la comarca. Dins de la ruta es visitarà es Castell d’Alaquàs, declarat Monument Històric i Artístic i Bé d'Interés Cultural.

Les torres guaites repartides al llarg de l'Horta Sud conformen la tercera de les rutes que recorrerà un dels monuments més emblemàtics de Torrent, de Silla i de Picassent amb la seua torre Espioca. Un recorregut amb autobús que ajudarà el visitant a comprendre la seua importància al llarg de la història.

L'última de les propostes portarà a visitar el Museu de la Ceràmica de Manises, municipi candidat al nomenament com a Ciutat Creativa per la Unesco. A més, aquesta mateixa ruta posarà en valor la importància de l'aigua a la comarca amb la visita a dues dels assuts del Túria.

Per a la presidenta de la Mancomunitat de l'Horta Sud Eva Sanz, l'estratègia turística de l'entitat comarcal es dirigeix a fomentar el coneixement del seu patrimoni tant dins de la mateixa Horta Sud com per a atraure visitants de fora. “Pretenem que ens descobrisquen des de fora però també descobrir-nos a nosaltres mateixos fomentant el sentiment de pertinença a un projecte comú com és l'Horta Sud”, ha explicat.

Per part seua, director de Turisme de la Diputació de València Xavi Pascual ha mostrat la seua “satisfacció per assistir al naixement de productes turístics nous, molt complets,  il·lusionants i sostenibles, que generen turisme i economia a la comarca i que, si es consoliden en el temps, promouran creació de  noves rutes i productes”.

MÉS INFORMACIÓ DE LES RUTES