Actualitat
25 de gener de 2024

La Mancomunitat de l'Horta Sud presenta l'oferta turística de la comarca en la Fira Internacional de Turisme (Fitur)

La Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud va presentar ahir la seua oferta i estratègia turística en la Fira Internacional de Turisme (Fitur), la qual s'està celebrant a Madrid, i és considerada com un dels aparadors internacionals més importants del sector turístic mundial.

Es tracta de la segona participació de l’entitat en Fitur, després de la del passat any, que va tindre lloc a la sala de presentacions de València Turisme de la Diputació de València, amb una exposició de l'oferta i estratègia turística duta a terme en els últims anys al llarg de tota la comarca. La fira d’enguany la va presentar el president de la Mancomunitat, José Francisco Cabanes, acompanyat del responsable de Turisme i Fons Europeus, Bartolomé Nofuentes, en la qual van repassar les últimes actuacions en matèria turística.

A més, el també alcalde de Sedaví, hi va exposar tot el potencial turístic de l’Horta Sud i va cloure la intervenció amb la visualització del reportatge de promoció turística #PropDeTu.

José Cabanes va donar les gràcies a València Turisme de la Diputació de València: “Volem agrair a la Diputació de València la invitació de formar part d'aquest gran esdeveniment. Per a nosaltres és una oportunitat per a continuar treballant pel turisme de la nostra comarca i convertir-lo en motor econòmic dels nostres municipis”.

Amb la participació en Fitur, l'entitat supramunicipal continua apostant per potenciar la pròpia marca turística com està fent des de fa anys: l’any 2020 amb la presentació del vídeo promocional que es va projectar en la ponència; el 2021 fent quatre rutes turístiques per la comarca per fomentar el coneixement del patrimoni històric, cultural i natural, i 2023 d’especial importància per la primera participació en Fitur, l’obtenció de la qualificació de la Destinació Turística Intel·ligent i la Fira de Turisme de Quart de Poblet. En l’actualitat, la Mancomunitat de l'Horta Sud continua reforçant l’aposta pel turisme i enaltint tot el patrimoni, tant humà com arquitectònic, la gastronomia, les festes i la naturalesa d’aquesta.

L'entitat supramunicipal segueix el Pla estratègic de turisme, estrenat l’any passat a Brussel·les en una exposició sobre la història i cultura de la comarca amb motiu de la Setmana de les Regions i Ciutats, a la capital d'Europa, on es van exposar les singularitats dels municipis de l'Horta Sud.

Aquest pla està realitzat amb el suport de la Diputació de València i la Generalitat Valenciana, i compta amb una inversió de prop d'un milió d'euros per als pròxims dos anys, amb la finalitat de posar en marxa accions turístiques arreu de la comarca.