Actualitat
17 de març de 2023

La Mancomunitat de l'Horta Sud presenta en un esdeveniment de Partenalia l’estratègia turística com a exemple de bones pràctiques

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha presentat a Segovia l’estratègia turística, per a la comarca, com a exemple de bones pràctiques. A l’esdeveniment, organitzat per la plataforma europea Partenalia, s’ha abordat el repte demogràfic i la millor cohesió per a les zones rurals amb baixa densitat de població. El president de la Mancomunitat, José Francisco Cabanes, ha sigut l’encarregat de realitzar la presentació.

Durant la intervenció, el també alcalde de Sedaví ha realitzat un recorregut per les accions que en matèria turística està realitzant la Mancomunitat de l’Horta Sud. D’esta forma, s’ha posat en valor l’estratègia de visibilització, ja amb presència a l’última edició de FITUR o a la Setmana Europea de les Regions i Ciutats a Brussel·les.

Cabanes ha defés el turisme com a motor econòmic i generador d’ocupació, com a ferramenta en la lluita contra la despoblació de les zones rurals. A més, ha posat com a exemple l’Horta Sud, un enclavament influenciat per la ciutat de València que, encara que no compte amb atractius turístics a l’ús, pot convertir les fortaleses en propostes turístiques interessants per a les persones visitants.

«Encara que de forma individual pot ser que no tinguem el potencial per atraure turisme, de forma conjunta en som un atractiu. Tenim naturalesa, com l’Albufera; història, amb el castell d’Alaquàs o les torres musulmanes repartides per la comarca; tenim gastronomia i les nostres festes tradicionals, moltes d’elles úniques a Espanya», ha assenyalat Cabanes.

Per acabar, el president de la Mancomunitat de l’Horta Sud ha assenyalat les pròximes actuacions en matèria turística que es plantegen des de l’entitat comarcal. El Pla de dinamització i governança turística, amb la Generalitat i la

Diputació, assegurarà una inversió en la matèria d’a prop d’un milió d’euros, i la certificació de la comarca de l’Horta Sud com a destí turístic intel·ligent, el qual ajudarà a poder atraure finançament procedent d’Europa.

Fira de les Comarques

La Mancomunitat de l'Horta Sud participarà en la pròxima edició de la Fira de les Comarques, organitzada per la Diputació de València, que tindrà lloc els pròxims 31 de març, 1 i 2 d’abril a la plaça de bous de València. Durant tot el cap de setmana, els municipis de la comarca tindran l’oportunitat de promocionar-se en una de les fires turístiques regionals més importants de la Comunitat Valenciana.