Actualitat
14 de febrer de 2024

La Mancomunitat de l'Horta Sud, present en la fira eMobility Expo World Congress

La Mancomunitat de l'Horta Sud, representada pel seu president José Francisco Cabanes Alonso, va participar activament en l’eMobility Expo World Congress 2024, celebrada en la Fira de València. L'esdeveniment, dedicat a la mobilitat sostenible, va reunir destacats experts del sector per abordar els desafiaments i les solucions per a una mobilitat més eficient i respectuosa amb el medi ambient.

El congrés va destacar per l’enfocament de trobar solucions innovadores per als desafiaments de mobilitat, tant a nivell local com global. Des de la connexió entre la ciutadania i governs, fins a la col·laboració entre empreses de totes les grandàries. S’hi van explorar diverses perspectives per promoure una mobilitat més sostenible en les nostres ciutats i societats.

Aquest esdeveniment es va posicionar com un espai de referència per conéixer les últimes tecnologies en mobilitat sostenible, especialment pel que fa a la mobilitat urbana i la descarbonització del transport. Les persones assistents van tindre l'oportunitat d'explorar solucions innovadores en vehicles elèctrics, infraestructura de recàrrega, micromobilitat i gestió de la mobilitat.

Durant el congrés es van dur a terme diverses taules redones, entre les quals destacaren "El paper de les administracions locals en la promoció de la mobilitat sostenible" i "El model d'èxit en mobilitat sostenible a Benidorm". A més, s’hi va discutir "La importància de la mobilitat en l'èxit dels parcs industrials", utilitzant el cas de Sagunt com a exemple de bones pràctiques.

La participació de la Mancomunitat de l'Horta Sud en aquest congrés va ser un èxit rotund. La delegació va tindre l'oportunitat de conéixer de primera mà les tecnologies més avançades en mobilitat sostenible, amb l'objectiu d'implementar-les a la comarca. S’hi va remarcar especialment la iniciativa de desenvolupar una aplicació que integre totes les opcions de transport disponibles en cada municipi, per connectar la ciutadania, els negocis i els serveis de la comarca.

A través de les diferents convocatòries de programes europeus, com Horizon, el departament de Programes i Projectes Europeus continua estudiant les diferents possibilitats de gestar projectes que tinguen un impacte a la comarca de l'Horta Sud, en pro de la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La Mancomunitat de l'Horta Sud continuarà treballant incansablement per promoure una mobilitat més eficient, sostenible i respectuosa amb el medi ambient en el nostre territori. Estem compromesos i compromeses a implementar solucions innovadores que milloren la qualitat de vida de la nostra ciutadania i contribuïsquen a la preservació del medi ambient.