Actualitat
2 de juny de 2015

La Mancomunitat de l'Horta Sud posa en marxa el nou Servici d'Arreplega i Custòdia d'Animals

Els municipis adherits al nou Servici en la seua primera fase són Albal, Aldaia, Alfafar, Benetússer, Beniparrell, Catarroja, Paiporta, Picanya i Quart de Poblet


La Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud posa en marxa, a partir del pròxim 1 de juny, el nou Servici d'Arreplega i Custòdia d'Animals que, en la seua primera fase d'implantació, donarà servici als municipis d'Albal, Aldaia, Alfafar, Benetússer, Beniparrell, Catarroja, Paiporta, Picanya i Quart de Poblet. La prestació del servici integra: l'arreplega; la custòdia i protecció d'animals de companyia abandonats, errants o decomissats; la retirada, transport i tractament d'animals morts en espais públics; i el desenrotllament de l'estructura necessària per a fomentar sempre la posterior adopció dels animals.


Per a la Presidenta de la Mancomunitat, Soledad Ramón "este nou servici suposa un important avanç en la resolució d'una problemàtica creixent en tots els municipis de la comarca perquè, no sols significarà un estalvi important per als ajuntaments, sinó que a més es va a garantir el benestar de tots els animals per mitjà d'unes instal·lacions i cures adequats amb l'objectiu últim de què puguen ser adoptats i puguen tindre una vida feliz".


D'esta manera, tècnics dels distints ajuntaments adherits a este servici i especialistes de la Mancomunitat han realitzat la primera visita a l'empresa adjudicatària, Gossos d'Alpe, per a conéixer de primera mà les seues instal·lacions. El centre, ubicat a Sollana, gaudix de la higiene i salubritat necessàries perquè l'estada dels animals es done en les millors condicions possibles. Compta amb 70 caniles de 15m2, cada un d'ells, així com d'un parc de passeig de 800m2 on els animals poden eixir diàriament per a córrer i interactuar entre ells, baix supervisió de professionals qualificats, tots ells amb atenció detallada i amb cures veterinàries periòdiques.


La Mancomunitat comença d'esta manera, des d'este pròxim dilluns, a prestar el servici als pobles adherits en esta primera fase amb un protocol d'actuació exhaustiu, on, una vegada arreplegat l'animal i ja en les instal·lacions, "lo primer que farem és identificar i localitzar si és possible al propietari i després que un veterinari ho veja, procedint en tots els casos al seu desparasitación, tant interna com externa", afig la Presidenta. "En el cas de no aconseguir la identificació, es donarà difusió a través d'entitats col·laboradores, protectores associades, cartelería i xarxes socials, perquè transcorreguts 20 dies, si no apareix l'amo, podem donar a la mascota en adopció, amb el seu xip i la seua targeta de vacunació al día", conclou.


Qualsevol veí de la comarca que detecte una mascota abandonada en el seu municipi, ha de contactar amb la policia local del seu Ajuntament perquè la Mancomunitat procedisca a la seua arreplega i custòdia. Així mateix, els ciutadans interessats a adoptar una de les mascotes poden visitar estes instal·lacions per a conéixer els animals que esperen una nova casa. Els nous propietaris rebran assessorament per a millorar l'adaptació de l'animal a la llar. Les mascotes s'entregaran sempre per mitjà de contracte d'adopció firmat, identificats, registrats en el llibre de Sanitat, desparasitats, desinfectats i completament sans.