Actualitat
25 de juliol de 2022

La Mancomunitat de l'Horta Sud participarà en un projecte europeu que debatrà el futur d'Europa

La Mancomunitat de l'Horta Sud participarà en el projecte europeu "Have your say in EU" que tindrà com a objectiu debatre sobre el futur de la Unió Europea involucrant els ciutadans en el procés de presa de decisions. És el primer projecte gestionat per la Comissió Europea dins del Marc Financer Pluriennal 2021-2027 en el qual treballarà la Mancomunitat a través de la seua àrea de projectes europeus.

El projecte, recentment aprovat, s'emmarca dins del programa CERV gestionat per la Comissió Europea i que se centra en temes relacionats amb la ciutadania, la igualtat i els drets i valors a la Unió Europea.

En "Have your say in EU", el paper de la Mancomunitat de l'Horta Sud serà desenvolupar tasques entorn de la participació cívica, la cooperació publicoprivada i la transparència. Això es realitzarà a través de seminaris, conferències i intervencions que permetran compartir bones pràctiques en aquests àmbits amb la resta de socis.
La coordinació del projecte la durà a terme una associació de Polònia. La resta de líders són de Bulgària, Croàcia i Alemanya. En total seran cinc socis els que conformaran el consorci per a l'execució del projecte que tindrà una duració de 15 mesos i que s'iniciarà a partir del pròxim mes de novembre.

"En un moment d'incertesa tan important com el que vivim, la reflexió sobre la Unió Europea que volem en un futur es converteix en un debat transcendental. Que la comarca de l'Horta Sud puga participar en la construcció de la futura Europa és per a sentir-se orgullosos", comenta Bartolomé Nofuentes, president de la comissió d'Assumptes Europeus de la Mancomunitat de l'Horta Sud.