Actualitat
27 de juny de 2022

La Mancomunitat de l'Horta Sud participarà en un projecte europeu per a impulsar la participació ciutadana en la governança de la biodiversitat

La Mancomunitat de l'Horta Sud participarà en un projecte europeu el principal objectiu del qual és el d'incorporar mètodes participatius a la governança de la biodiversitat i capacitar als seus ciutadans perquè participen en la presa de decisions públiques en els respectius instruments polítics.

Sota el programa Interreg Euro-MED, que dona suport a projectes, iniciatives i polítiques relacionades amb el canvi climàtic i el medi ambient en línia amb les prioritats i objectius específics establits per la Comissió Europea per a la política de Cohesió, el projecte començarà al gener de 2023 i tindrà una duració de tres anys organitzats en semestres. Durant aquest període es desenvoluparan diferents accions enfocades a aconseguir el canvi de polítiques per a millorar la comunicació entre la ciutadania i l'administració a través d'accions formatives amb experts en la matèria i intercanvi de bones pràctiques entre els països participants.

Els socis, que representen a sis regions de la Unió Europea, compartiran eines i mètodes innovadors i eficaços de la governança de la biodiversitat en els seus instruments polítics regionals i locals a través d'una sèrie de visites interregionals amb sessions d'intercanvi de bones pràctiques.

L'objectiu final del projecte serà el de salvaguardar les zones protegides, reforçar els serveis dels ecosistemes i facilitar estratègies de desenvolupament territorial respectuoses amb el medi ambient. Per a això es treballaran conceptes com les limitacions financeres, la falta de consciència del valor de la biodiversitat i els serveis dels ecosistemes.

El soci principal del projecte és la província de Potenza a Itàlia i la resta de socis entre els quals es troba la Mancomunitat són ajuntaments, municipis o governs intermedis d'Hongria, Letònia, Eslovènia i Bèlgica.

Per al president de la Mancomunitat de l'Horta Sud, José Francisco Cabanes, el projecte, "suposa una gran oportunitat per a la població, ja que els dota de mecanismes per a millorar la seua participació en la presa de decisions". Per la seua part, Bartolomé Nofuentes, president de la comissió Europa de la Mancomunitat ha destacat també la importància que aquest projecte pot tindre per a augmentar “la consciència ciutadana de la necessitat de cuidar i respectar el nostre entorn natural”.