Actualitat
18 de gener de 2018

La Mancomunitat de l'Horta Sud participa al programa Avalem Territori del Servef

La Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud, presidida per Carlos Fernández Bielsa, ha realitzat un complet estudi socioeconòmic de la comarca amb la finalitat de poder dissenyar i aplicar polítiques d'ocupació personalitzades. Aquest estudi està emmarcat dins del programa del Servef ?Avalem Territori? que ha sigut presentat aquest dijous pel Conseller d'Economia Sostenible, Comerç, Sectors Productius i Treball, Rafa Climent. A l'acte ha assistit la coordinadora de programes de la Mancomunitat Horta Sud, Felicitat López.

El treball de camp ha sigut elaborat per l'Institut Mediterrani per al Desenvolupament Sostenible i coordinat per Eduardo Amer. Consta, entre altres punts, de 38 àmplies entrevistes a AEDL, tècnics d'intermediació laboral, responsables d'organismes dedicats al desenvolupament socioeconòmic, responsables dels centres Servef-Formació i de centres de formació professional, responsables dels sindicats, organitzacions empresarials territorials, representants de les organitzacions del tercer sector (Feves, Fevecta), polítics de l'administració local amb responsabilitats en matèria d'ocupació, dirigents d'entitats de la societat civil. Els treballs finalitzaran amb la presentació de les conclusions a mitjan pròxim mes de setembre.

El president de la Mancomunitat, Carlos Fernández Bielsa, ha manifestat que l'estudi ?suposa una eina fonamental per a incidir en el coneixement detallat de la realitat econòmica comarcal' i, per tant, ?permetrà rendibilitzar al màxim les polítiques destinades no solament a generar treball, sinó a millorar les condicions actuals fugint de la precarietat?.

La idea nuclear i central del projecte ?Avalem Territori? és desenvolupar un nou model de gestió que adapte l'exercici de les polítiques actives d'ocupació al territori, de manera que les vincule i connecte amb les necessitats reals de les persones i de les empreses, que integre als agents territorials i sectorials i pose fi a la dispersió de polítiques inconnexes i ineficaces.

La traducció fàctica d'aquesta idea consisteix a iniciar un procés d'identificació i reconeixement dels agents intervinents des d'una perspectiva holística, transversal i participativa: administració autonòmica, entitats locals, agents socials, empreses, administració institucional i entitats sense ànim de lucre claus, la qual cosa permetrà confluir en la creació d'una xarxa col·laborativa que sustentarà el futur sistema valencià d'ocupació, part fonamental de la futura llei valenciana d'ocupació.