Actualitat
29 de juny de 2023

La Mancomunitat de l'Horta Sud organitza una reunió per a crear una xarxa de col·laboració i generar sinergies amb tècnics de projectes europeus de l’Horta Sud, l’Horta Nord i València

La Mancomunitat de l’Horta Sud ha organitzat una reunió amb tècnics i tècniques de projectes europeus, tant dels ajuntaments de la comarca de l’Horta Sud com de l’Horta Nord i de la ciutat de València, amb l’objectiu de crear una xarxa de col·laboració i generar sinergies per a millorar les estratègies europees dels municipis i mancomunitats. En total, més de trenta persones han participat en l’encontre, en el qual s’han parlat de casos d’èxit i s’han compartit solucions a problemes.

La jornada ha arrancat amb la benvinguda del president de la Mancomunitat de l’Horta Sud, José Francisco Cabanes, que ha destacat "l’oportunitat històrica que suposen els fons europeus per a transformar el nostre territori". A més, el també alcalde de Sedaví, ha animat les persones assistents a "treballar conjuntament com es fa a la comarca de l’Horta Sud per a poder aconseguir projectes de més envergadura".

També, ha participat en la jornada el president de la Comissió d’Assumptes Europeus de la Mancomunitat de l’Horta Sud i regidor de l’Ajuntament de Quart de Poblet, Bartolomé Nofuentes, qui ha desgranat les diferents propostes que Europa brinda per obtindre finançament per als projectes. "Els Next Generation són importants, però no hem d’oblidar els programes operatius que també tenen una consignació econòmica considerable. Hem d’intentar treballar per captar tot el finançament que puguem", ha explicat.

Durant la sessió, s’han exposat alguns casos d’èxit d’algunes oficines que tenen més trajectòria. A més, les persones assistents han pogut intercanviar experiències, actuacions i possibles solucions a problemes comuns que sorgixen en el dia a dia, en el treball a les oficines municipals de projectes europeus. La bona acollida per part del personal tècnic ha animat a convocar una segona reunió per al mes de setembre i a la creació d’una xarxa d’agents permanent que contribuïsca a l’intercanvi d’informació per tal de facilitar el treball als tècnics.