Actualitat
7 de juliol de 2022

La Mancomunitat de l'Horta Sud organitza una jornada de conscienciació sobre l'abolició de la prostitució en la qual va participar la supervivent argentina Alika Kinan

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha organitzat la jornada “Sobreviure a la Prostitució. Escoltar el relat dels supervivents” en la qual ha comptat amb el testimoniatge de la supervivent Alika Kinan i la presència de la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública Gabriela Bravo i que pretén insistir en la línia de treball duta a terme per l'entitat comarcal de treballar per l'abolició de la prostitució.

L'acte ha arrancat amb l'obertura del president de la Mancomunitat José Francisco Cabanes que ha destacat “la importància d'aconseguir conjuminar esforços entre tots els municipis per a aconseguir que no hi haja cap dona explotada en tota la comarca”.

Després de la benvinguda, Alika Kinan, activista argentina pels drets de les dones, supervivent al tràfic de persones amb finalitats d'explotació sexual i defensora de l'abolicionisme de la prostitució, ha realitzat la seua ponència “Prostitució i tracta. Protecció i seguretat de les víctimes com a iniciativa global per a l'enfortiment social”.

L'argentina, que actualment dirigeix la Fundació Alika Kinan pels drets de les víctimes del tràfic i explotació, s'ha basat en la seua història de supervivència per a transmetre la necessitat de “crear una legislació amb esmenes que acompanyen a la víctima, esmenes que han d'arribar a tothom”. A més, ha puntualitzat que el més important és que si no hi ha homes "que paguen per sexe, no hi ha tracta; cal deixar d'exercir la violència sobre les dones i es pot començar per deixar de pagar per tindre sexe amb dones encara que no siga il·legal.

Després del testimoniatge de Kinan, s'ha obert una taula redona sota el lema “Les institucions escolten les supervivents” en la qual han participat les supervivents Alika Kinan i Carol L, la consellera Gabriela Bravo, l'alcalde d'Albal Ramón Marí i ha moderat la vicealcaldessa de Catarroja Lorena Silvent.

En la xarrada amb les institucions, Gabriela Bravo ha destacat que "la prostitució mai és producte d'una elecció lliure" perquè "sempre hi ha factors que neguen aqueixa llibertat" i ha explicat que "la prostitució és una forma de desigualtat i de violència de gènere". Per això, ha tornat a reclamar que el Congrés aprove una llei abolicionista integral que reconega la prostitució com una forma de violència contra la dona i oferisca a aquestes dones "el suport necessari per a construir un projecte de vida en el marc de la dignitat", ha conclòs Gabriela Bravo.