Actualitat
7 de setembre de 2015

La Mancomunitat de l'Horta Sud oferix el servici d'infraccions per salt de semàfor en roig a petició dels ajuntaments"

Catarroja, Picanya, Beniparrell, Sedaví o Massanassa s'han adherit a esta fase inicial del servici que aposta per millorar la seguretat viària i ajudar a acabar amb els punts negres.


La Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud porta al voltant de tres mesos oferint el servici de detecció d'infraccions per botar-se un semàfor en roig en aquells municipis els ajuntaments dels quals han sol·licitat la seua adhesió en esta fase inicial, després de ser aprovat en les seues respectives juntes de govern o plens municipals. En concret, l'ens supramunicipal va tramitar l'expedient d'adhesió a petició dels sis primers municipis sol·licitants: Catarroja, Picanya, Beniparrell, Sedaví i Massanassa. Així mateix, són els responsables de cada consistori en matèria de seguretat ciutadana els que han transmés a la Mancomunitat la quantitat de fotorrojos i les zones on havien de col·locar-se. "Sin dubte, l'objectiu fonamental per a la posada en marxa d'este servici no ha sigut el recaptatori, sinó el d'ajudar als municipis de la nostra comarca a millorar la seguretat viària en els seus carrers, atenent en tot moment les indicacions dels responsables de cada direcció de policia que ens han indicat en els sis municipis quins eren els punts negres on volien que s'instal·lara el servici per a reduir els accidentes", assegura la Presidenta, Soledad Ramón.


El sistema està instal·lat en zones complicades amb alt nivell de tràfic, punts que ara estan degudament senyalitzats per a ajudar als Ajuntaments a reduir els accidents de forma considerable. La senyalització consistix en una placa on s'advertix al conductor d'estar circulant per una zona vigilada de control de tràfic, tal com marca la legislació vigent. "En estes zones hi ha un nombre més gran de vehicles circulant, i encara amb esta advertència, són molts els conductors que continuen fent cas omís a les normes de circulació i, el pitjor de tot, no sols posen en perill la seua vida, sinó que porten tres mesos posant en perill la vida dels altres, tant d'aquells conductors que passen amb el seu semàfor en verd, com d'aquells vianants que desgraciadament creuen en eixe moment, sobretot els xiquets i persones majors amb menor capacitat de reacción", afig Soledad Ramón.


El sistema funciona les 24 hores del dia i es basa en la captació de la infracció per mitjà d'un vídeo on s'arreplega l'evidència del salt de semàfor en roig, amb una seqüència de del menys 3 segons després de posar-se en roig, on s'observa la infracció de forma concloent. Tal com matisa la Presidenta, "no podem justificar aquells veïns que s'estan botant de forma reiterada els semàfors al·legant que miren ben abans de passar o que ho fan de bon matí quan no hi ha tràfic, perquè els accidents no entenen d'horaris, però desgraciadament sí de despistes".