Actualitat
8 de juliol de 2022

La Mancomunitat de l'Horta Sud llança una campanya per a previndre l'assetjament en les festes populars

La Unitat d'Igualtat de la Mancomunitat de l'Horta Sud llança aquest estiu una campanya contra l'assetjament sexual en els espais públics sota el lema “Només Sí És Sí” i “Per unes festes lliures dagressions sexistes”. La iniciativa està especialment enfocada a les festes populars dels municipis de la comarca on es repartiran cartells, fullets i polseres per a conscienciar sobre aquesta problemàtica.

A més, mitjançant un codi QR es podrà accedir a una formació en línia sobre l'assetjament en els espais públics els principals objectius dels quals són saber identificar l'assetjament sexual i adquirir eines per a poder enfrontar-lo. El curs, que es realitzarà a través de la plataforma Moodle, es podrà fer durant tot l'estiu i una vegada completat s'obtindrà un certificat.

Durant les festes locals dels municipis es penjaran cartells amb els lemes de la campanya i es repartiran rètols amb diferents eslògans com “No vull el teu xiulit” o “Si tu assetges, jo reaccione!” per a fer-se fotos i pujar-les amb l'etiqueta: #NomésSíÉsSí.

La presidenta de la Unitat d'Igualtat de la Mancomunitat, Maribel Albalat, ha assenyalat que “aquesta campanya li dona continuïtat a una sèrie d'iniciatives contra l'assetjament que es van iniciar amb els Punts Violeta”, ja que l'entitat supramunicipal va crear en 2018 una xarxa de Punts Violeta a la comarca sota el lema #StopMasclisme.

Per la seua part, Jose Cabanes, president de la Mancomunitat de l'Horta Sud, ha destacat la importància d'aquest tipus d'iniciatives i “més en les festes populars, on acudeix la joventut que és important que estiga informada i tinga les eines necessàries per a lluitar contra l'assetjament”.