Actualitat
9 de març de 2015

La Mancomunitat de l'Horta Sud informa sobre les subvencions autonòmiques per al foment de l'ocupació dirigides a emprenedors

El taller ha detallat els nous programes d'ajudes per a persones emprenedores, els mètodes per a sol·licitar-les i ha resolt els dubtes dels assistents

 

La Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud ha organitzat un taller per a donar a conéixer l'Orde 45/2014, de la Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, per la qual es regula i convoca la concessió de subvencions de foment de l'ocupació dirigides a emprenedors per a l'any 2015.


La sessió, celebrada en la seu de la Mancomunitat, ha desgranat de forma dinàmica i clara, el contingut d'esta Orde reguladora publicada el 18 de febrer de 2015, els requisits per a acollir-se a les ajudes que proposa, les seues incompatibilitats, així com la forma correcta de sol·licitar-les.


Per a la Presidenta de la Mancomunitat, Soledad Ramón, este taller és un pas més dins del "treball que estem duent a terme en la promoció i dinamització de l'economia dels nostres pobles, ajudant als veïns de l´Horta Sud a estar més i millor preparats en la seua feina de buscar ocupació i muntar els seus propis negocis amb una assessorament per part dels nostres tècnics des del principi".


El taller, que ha suscitat molt interés, s'ha dividit en funció de les dos subvencions fonamentals que planteja l'Orde. La primera d'elles és la dedicada a persones desocupades que accedixen al seu ocupació a través de la creació d'activitat empresarial independent, per mitjà de l'establiment com a treballador autònom o per compte propi. En este cas, els tècnics han explicat que les ajudes van des dels 2.500 fins als 4.500 euros i que els requisits fonamentals per a poder sol·licitar-les són: donar-se d'alta com a autònom a partir del 19/02/2015 i romandre desocupat i inscrit com a demandant d'ocupació en el SERVEF fins a l'inici de l'activitat autònoma. De la mateixa manera, s'ha fet insistència en el termini de presentació de les sol·licituds que finalitza el 30 de maig de 2015.


La segona secció del taller s'ha centrat en les ajudes destinades als treballadors autònoms o per compte propi que efectuen el primer contracte de treball des de la seua constitució com a autònom. Esta vegada, les subvencions van des dels 1.500 fins als 6.000 euros i per a sol·licitar-les, la persona contractada haurà de pertànyer a algun dels següents col·lectius: majors de 45 anys, jóvens menors de 30 anys o desocupats de llarga duració.


Al llarg de la jornada, els tècnics han resolt els dubtes dels assistents a mesura que han anat sorgint, convertint la sessió en una jornada participativa i oberta. Igualment, han recordat que la Mancomunitat disposa d'un Punt d'Atenció a l'Emprenedor (PAE) on l'interessat pot rebre assessorament individualitzat de manera gratuïta. A més, la Mancomunitat, ha reforçat l'atenció que presten els agents de desenrotllament local i es pot demanar cita prèvia per a rebre orientació detallada, a través dels telèfons 961572011/961111508, o per correu electrònic: adl@mancohortasud.es , igarrido.mancohortasud@gmail.com.


De la mateixa manera han subratllat que la Mancomunitat de l'Horta Sud promou un variat programa de cursos, tallers i xarrades dedicats a reforçar la formació i ocupabilitat dels nostres veïns, així com a millorar l'estratègia de negoci dels comerços de la comarca. Estes activitats són itinerants i es realitzen en diferents municipis de l'Horta Sud. Pots consultar el calendari en www.mancohortasud.es.