Actualitat
9 de març de 2018

La Mancomunitat de l'Horta Sud fomenta la pràctica i coneixement de les diferents modalitats de la pilota valenciana

Des dels temps d'Albert Arnal ?El Xiquet de Quart?, dominador de la modalitat d'escala i corda en els anys 30 i 40 del passat segle, la comarca de l'Horta Sud ha sigut pedrera de destacats jugadors de pilota en les seues diferents modalitats (llargues, galotxa, raspall, frontó o escala i corda). Molts són els noms: Natalio de Torrent, actual gerent del trinquet de la capital de l'Horta Sud; el Surdo de Beniparrell, que dóna nom al carrer artificial de galotxa de la localitat; el Xurro de Mislata; Núñez, la resta de Quart de Poblet; Espínola d'Albal, Lemay o Adrián de Quart en el frontó; el club de Beniparrell en galotxa; Vicent Cervera d'Alaquàs en el trinquet? i punts altres; que han portat el nom de l'Horta Sud per tota la geografia valenciana i a tot el món, en tenir entre els seus jugadors i jugadores actuals components en les seleccions femenina i masculina que disputen les competicions europees i mundials de la Confédération Internationale du Jeu de Balle (CIJB) que presideix Alberto Soldat.

Són 11 els municipis que actualment tenen un club de pilota registrat en la Federació de Pilota Valenciana (Alaquàs, Albal, Alcàsser, Aldaia, Beniparrell, Manises, Picanya, Quart de Poblet, Silla, Torrent i Xirivella) amb diferent grau d'activitat. A les quals cal afegir l'escola de frontó que va presidir Francisco Pons a Alfafar i que tan bons resultats els va donar en els Jocs Escolars en la dècada dels 90 del segle passat o les diferents associacions que en el marc de les festes patronals promouen partides d'exhibició, com és el cas de Mislata.

Precisament, per la varietat de modalitats practicades en els 20 municipis que conformen aquesta comarca, la jornada organitzada conjuntament per la FPV i la Mancomunitat tindrà competicions de raspall, frontó i galotxa. Participaran les escoles de Beniparrell, Manises, Picanya, Quart de Poblet, Torrent i Alcàsser des de les 16:00 a les 21:00 de la vesprada en la localitat d'Alcàsser. Totes les persones participants rebran lots de material esportiu per a practicar pilota valenciana.