Actualitat
13 de juny de 2018

La Mancomunitat de l'Horta Sud en el I Congrés Municipal de Benestar Animal

La Mancomunitat de l'Horta Sud, presidida per Carlos Fernández Bielsa, fa balanç del seu servei mancomunat per a la recollida, protecció i custòdia dels animals de companyia abandonats, errants o decomissats, arran de la celebració del primer Congrés Municipal de Benestar dels animals de companyia i convivència ciutadana, celebrat en la localitat de Silla.

Des de 2015 la Mancomunitat ofereix aquest servei, als municipis adherits, ?Sempre sota la premissa de sacrifici zero, i pensant en el benestar de les mascotes i el foment de l'adopció?, destaca el president de la Mancomunitat.

Així, en 2016 es van atendre 253 avisos en la comarca, i en 2017 es van atendre 218 avisos d'animals abandonats o perduts.

?En un any s'han reduït un 15% els avisos i, per tant, els abandons en les localitats adherides al servei?, Carlos Bielsa ressalta que ?dos de cada tres animals arreplegats en el carrer troben finalment una família.?

El president de la Mancomunitat ha agraït el treball de tots els tècnics implicats en la sensibilització per l'adopció i contra la compra de mascotes. ?No ens quedem ací, perquè volem seguir treballant per millorar la qualitat de vida dels nostres animals, col·laborar en tot el possible perquè tinguen una segona oportunitat i que la tendència seguisca canviant, fins que no s'abandone a cap animal'.

Fernández Bielsa proposa a la resta de municipis ?fer extensiu el compromís, actualitzar les ordenances municipals sobre animals de companyia i conjuminar esforços. Ells són els nostres companys de viatge.?

El I Congrés Municipal del Benestar dels animals de companyia va nàixer amb l'objectiu d'exposar models de gestió municipal i bones pràctiques en matèria de benestar animal en el context de tramitació de l'Avantprojecte de Llei de la Generalitat Valenciana sobre protecció, benestar i tinença d'animals de companyia.