Actualitat
6 de setembre de 2017

La Mancomunitat de l'Horta Sud elimina les seues barreres arquitectòniques per fer-la més accesible

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha aprofitat el mes d'agost i el descans de vacances de les persones empleades a la seu de Torrent per emprendre una reforma que permeta fer-la més accessible, eliminant les barreres arquitectòniques que existien, així com augmentant la dimensió de les seves diferents dependències per possibilitar que les persones de mobilitat reduïda pugan accedir amb normalitat. També s'ha aprofitat la reforma per rehabilitar la façana.

Les obres s'han dut a terme gràcies a una ajuda dels Plans Provincials (PPOS) de la Diputació de València per valor de 40.000 euros (IVA inclós).

L'edifici que actualment alberga la seu de la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud va ser la casa a Torrent del reconegut músic José Iturbi. Es tracta d'un habitatge de planta baixa, de «pati sencer», pel que la seva façana disposa de la porta d'accés al centre i una finestra a cada costat que conserven les seves fusteries originals. A més, té a la part inferior una mena de sòcol marcat per una gruixuda motllura horitzontal. La porta principal està envoltada per diferents motius en relleu, que s'acumulen sobre el seu rebaixat arc superior, mostrant motius vegetals, florals i volutes, que com la resta de la seva decoració exterior són d'estil tardoelecticista, període durant el qual va ser construït l'edifici. Les finestres laterals presenten una decoració similar que inclou un mascaró i que embolica una serralleria que no resulta excessivament fastuosa. Un edifici, per tant, amb un important valor local cultural.