Actualitat
5 de maig de 2023

La Mancomunitat de l'Horta Sud crea un espai col·laboratiu amb els tallers d’ocupació municipals per millorar l’ocupabilitat de les persones sense faena de la comarca

La Mancomunitat de l'Horta Sud, a través del Pacte Territorial per l’Ocupació de la comarca, ha creat un espai col·laboratiu amb tallers d’ocupació municipals gestionats per LABORA amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat de les persones sense faena de la comarca. En la primera de les reunions, els equips tècnics del pacte han posat a disposició dels responsables dels programes municipals d’ocupació totes les eines disponibles al portal Observem.com.

Gràcies a estes ferramentes, els directors i directores dels tallers d’ocupació municipals poden obtindre informació relativa al comportament del mercat de treball en cadascun dels municipis amb dades i estadístiques d’empreses, contractació, afiliacions a la seguretat social o desocupació.

També se’ls va oferir eines i recursos d’interés i aplicació en el desenvolupament de programes mixts de formació-ocupació. L’objectiu de l’espai col·laboratiu és sumar els responsables dels tallers d’ocupació a aquelles accions, dinàmiques, propostes i iniciatives futures de treball de la Mancomunitat a favor de l’ocupabilitat a la comarca.

A més, este primer encontre va servir perquè els directors i directores mateixos exposaren propostes per a millorar l’ocupabilitat del seu alumnat. Algunes d’elles foren dissenyar els tallers d’ocupació en funció de les necessitats de contractació real de les empreses locals, proveir d’una qualificació en destreses i competències que siguen requerides en el procés de transformació digital, recollir indicadors d’evolució i eficiència en el procés formatiu o acompassar les pràctiques professionals a l’efectiva tutorització municipal i a les càrregues de treball de les oficines i brigades municipals.

2.146 parats menys en un any

La comarca de l'Horta Sud ha reduït les persones que es troben en situació de desocupació en 2.146 persones en l’últim any, cosa que suposa un descens d’a prop d’un 6 %. Segons les dades facilitades per LABORA, i arreplegades pel portal Observem.com, la xifra de persones desocupades a la comarca en el mes d’abril de 2023 se situa en 34.543 persones, de les quals 12.840 són homes i 21.703, dones.