Actualitat
26 de març de 2015

La Mancomunitat de l'Horta Sud col·labora en l'elaboració de la nova Guia de l'Emprenedor dels Centres Servef de la Comunitat Valenciana

La Mancomunitat ha reforçat l'atenció que presten els Agents de Desenrotllament Local per a orientar de manera detallada a tots els veïns interessats a alçar la seua pròpia empresa

 

El col·lectiu d'autònoms a la Comunitat Valenciana és clau per a l'economia del territori ja que supera la xifra dels 327.000. Per este motiu la Generalitat Valenciana preveu destinar enguany 16 milions d'euros en ajudes tant a la contractació, com al respatler a l'emprenedor i a cursos de formació. L'última línia d'ajudes impulsada pel govern autonòmic és l'Orde 45/2014, de la Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, per la qual es regula i convoca la concessió de subvencions de foment de l'ocupació dirigides a emprenedors per a l'any 2015.

 

Un suport al sector que va donar a conéixer el president de la Generalitat, Alberto Fabra, durant la jornada "Els autònoms com a sector clau en la nova economia: noves línies de suport 2015" celebrada el passat mes de febrer. Este acte va comptar amb la participació de la Mancomunitat Intermunicipal de l´Horta Sud, a través de la ponència en matèria d'AutoOcupació, de l'Agent d'Ocupació i Desenrotllament Comarcal de la Mancomunitat, Andrés Martínez Consogra, qui, entre altres qüestions, va exposar l'aplicació pràctica de la nova guia informativa per a autònoms dels Centres Servef de la CV, en l'elaboració de la qual ha participat activament la Mancomunitat de l'Horta Sud.

Constituir-se com a autònom i endinsar-se en el món de l'emprendiment és sempre complicat, alçar un negoci requerix molts tràmits i la presa de decisions que poden marcar l'èxit o el fracàs d'eixa aventura per això la Mancomunitat ha reforçat l'atenció que presten els agents de desenrotllament local i es pot demanar cita prèvia per a rebre orientació detallada cridant als telèfons: 961572011/961111508 o bé via e-mail: adl\@mancohortasud.es , igarrido.mancohortasud\@gmail.com.

Per a la Presidenta de la Mancomunitat, Soledad Ramón "la labor dels assessors és vital ja que orienten i acompanyen durant el procés d'alçar una empresa o fer realitat una idea emprenedora per a convertir-ho en un camí àgil, senzill i, abans que res, efectiu. El nostre objectiu és millorar l'ocupabilitat de la comarca, oferint a tots els pobles ferramentes perquè els veïns estiguen millor formats i puguen trobar ocupació o es plantegen constituir el seu propi negoci".

En este sentit, en 2014 més de 1.800 veïns de la comarca van rebre formació i assessorament, així mateix, la Mancomunitat va propiciar la contractació de més de 200 veïns, per mitjà dels Plans Integrals d'Ocupació (PEU) , cofinançats pel Fons Social Europeu. Igualment, la Mancomunitat disposa d'un Punt d'Atenció a l'Emprenedor (PAE) en el que l'interessat pot rebre assessorament individualitzat de manera gratuïta. A més, promou un variat programa de cursos, tallers i xarrades dedicats a reforçar la formació i ocupabilitat dels nostres veïns, així com a millorar l'estratègia de negoci dels comerços de la comarca. Durant el passat exercici es van realitzar més de 60 charlas/talleres itinerants. Entre les últimes activitats celebrades destaca el taller per a donar a conéixer les últimes línies d'ajudes a l'emprenedor de la Generalitat.

Pots consultar el calendari d'activitats en www.mancohortasud.es