Actualitat
9 de maig de 2024

La Mancomunitat de l'Horta Sud celebra al costat de la Diputació de València el Dia d’Europa

L'organisme comarcal, presidit per Jose Cabanes va organitzar aquest dijous, al costat de la Diputació provincial, l'acte commemoratiu del Dia d'Europa que se celebra el 9 de maig.

Un acte en què es van posar de manifest tots els valors que intenta transmetre la Unió Europea i en què se’n va remarcar la importància en el dia a dia dels municipis del nostre voltant, així com la necessitat que tota la ciutadania acudisca als comicis electorals del pròxim 9 de juny per al Parlament Europeu.

A més, hi van poder assistir tres centres educatius de la comarca que compten amb el distintiu d’“Ambaixadors d'Europa” en el nostre territori. D’aquesta manera, l’alumnat de l'IES Salvador Gadea d'Aldaia, l'IES La Marxadella de Torrent i l'IES Conselleria de València han pogut gaudir i comptar amb una xicoteta quota de protagonisme dins de la política comarcal i provincial.

Per a continuar amb el programa de l'acte, es va dur a terme una presentació a la plaça Manises, amb l'exposició que estos centres havien realitzat sobre les diferents temàtiques europees, i que van poder mostrar al president de la Mancomunitat i alcalde de Sedaví, José F. Cabanes, a la vicepresidenta 2a de la Diputació, M. Remedios Mazzolari i el diputat de Fons Europeus, Juan Ramón Adsuara.

José Cabanes hi va voler ressaltar “la importància que té involucrar tota la ciutadania, i especialment a les persones més joves, en les polítiques europees que tenen influència directa amb la realitat dels nostres municipis i que suposen un eix vertebrador per a la societat valenciana”.

Finalment, la jornada va concloure amb una taula de ponents en la qual el diputat de Fons Europeus i alcalde d'Alfafar, Juan Ramón Adsuara, va fer d'amfitrió d’una selecció d'expertes entre les quals es trobaven: Julia Moreno, de la Direcció General de la GVA i responsable del programa INTERREG; Ana Enguídanos, cap del Servei de Relacions amb la UE de la Presidència de GVA i responsable d'Europa Direct a la Comunitat Valenciana, i Isabel Tornero, tècnica del departament de Programes i Projectes Europeus de la Mancomunitat de l'Horta Sud.