Actualitat
8 de febrer de 2023

La Mancomunitat de l'Horta Sud aprova unànimement un pressupost per a 2023 que destaca per la contenció de la despesa i l’aposta per la promoció turística

La Mancomunitat de l'Horta Sud aprova unànimement un pressupost per a 2023 que destaca per la contenció de la despesa i l’aposta per la promoció turística. El Ple de l’entitat comarcal ha autoritzat uns comptes de 3,14 milions d’euros, només un 8,6 % superior a la xifra de l’exercici anterior.

Amb el vot favorable de totes les forces polítiques amb representació al Ple, la institució ha aprovat el pressupost en què destaca la inversió en el Pla de dinamització i governança turística. Este inclou una inversió de 210.000 euros, finançats a parts iguals per la Diputació de València, la Generalitat Valenciana i la pròpia Mancomunitat, per abordar accions de promoció turística de la comarca durant el 2023.

La contenció de la despesa, per a no perjudicar els ajuntaments, ha sigut un altre dels aspectes més destacats a l’hora de l’elaboració del pressupost de la Mancomunitat de l’Horta Sud per a 2023. L’objectiu ha sigut no augmentar les aportacions que al projecte comarcal realitzen anualment els vint municipis que la conformen.

Totes les partides relatives a la despesa social, com els programes d’Igualtat, Joventut o Ocupació, es mantenen respecte a l’exercici anterior. El manteniment de la quantitat no impedirà que es puguen escometre projectes en estes àrees que requerisquen d’un esforç econòmic extra per part de la Mancomunitat. En estos casos, el finançament eixirà del romanent de tresoreria que l’entitat comarcal acumula per la seua bona gestió econòmica durant els últims anys.

A més, la Mancomunitat de l’Horta Sud comença a arreplegar els fruits de l’estratègia per a la captació de fons europeus desplegada fa tres anys. D’esta forma, l’entitat comarcal està treballant en quatre projectes europeus que acumulen, en total, un finançament de prop del mig milió d’euros.

Altrament, està duent a terme projectes perquè tots els municipis puguen accedir a servicis mancomunats i estalvien en les seues partides, com és el cas de la creació del cens genètic caní comarcal. A més, per a enguany, s’ha proposat seguir oferint formacions i activitats relacionades amb el medi ambient per a totes les poblacions, i així donar continuïtat a les que s’han realitzat durant el 2022.

Els portaveus dels grups polítics de la institució han agraït la gestió d’esta legislatura, i han destacat la bona comunicació i diàleg que hi ha hagut entre tots els municipis. També, han destacat l’actitud d’unió de tots els municipis deixant de banda els seus partits polítics, el que es traduïx com un “balanç positiu de legislatura”.

Per la seua banda, el president de la Mancomunitat de l’Horta Sud, José Francisco Cabanes, ha volgut agrair el tarannà i la predisposició a treballar conjuntament de totes les formacions i ha destacat, de nou, l’aprovació dels comptes per unanimitat. "La unanimitat demostra la unió de tots els municipis, independentment de qui governe, i el compromís de tots ells en el projecte comú de comarca amb el qual treballant des de l’entitat", ha explicat.

A més, el també alcalde de Sedaví, ha afegit que el pressupost de 2023 "s’ha fet pensant en els municipis, per això s’ha intentat mantindre al màxim la quota de participació". Finalment, Cabanes ha volgut agrair tant a la Generalitat com a la Diputació de València "la seua implicació en el projecte de comarca de la Mancomunitat", ja que, com ha reconegut, "les aportacions ens ajuden a seguir millorant els servicis que oferim als ajuntaments".