Actualitat
4 de març de 2015

La Mancomunitat de l'Horta Sud analitza la importància de la comunicació no verbal en una entrevista de treball

Els assistents han participat en un taller pràctic on el llenguatge corporal i la paraula han sigut els verdaders protagonistes

Este matí la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud ha organitzat una sessió cent per cent pràctica on la comunicació no verbal ha sigut la protagonista. En concret, durant la sessió més de 60 persones, la majoria desocupades i veïns amb ganes de buscar altres eixides professionals o muntar el seu propi negoci, han conegut de prop la força que té el llenguatge corporal i de la paraula com a elements que ens identifiquen davant dels altres.
En este sentit, els assistents han participat activament en esta sessió pràctica sobre l'entrevista de treball, titulada "La paraula i la presència en públic", on s'han abordat punts importants que s'han de tindre en compte en una entrevista de treball com la salutació, l'expressió o la postura, una comunicació no verbal que moltes vegades té més força i poder de decisió que la pròpia paraula. Així de contundents s'han mostrat els docents que han impartit el curs: Tomás Motos, doctor en Filosofia i Ciències de l'Educació, autor de nombrosos llibres i articles sobre l'expressió corporal i didàctica de la llengua, i de Domingo Ferrandis, actor membre de la companyia La Fura dels Baus i de Teatre Playback Inestable .
Al llac de la sessió, Tomás Motos ha reforçat la idea de com en molts moments del dia "el cos descobrix el que les paraules ocultan" i en una entrevista de treball molt més. Per a ell, la comunicació afectiva i efectiva és fonamental en les relacions curtes, "el sentiment pes molt més que la raó i no ens ha d'importar ser pròxims i afectius en una entrevista, no cal posar-se corazas", assegura.
Els participants han participat també dels tallers pràctics centrats en les habilitats comunicatives, escenificant diferents seqüències com una entrevista de treball on no sols importa el currículum i la paraula, ja que la forma de donar la mà amb seguretat, la mirada de negocis, l'escolta activa cap a l'entrevistador, la proxèmica i la postura adoptada són claus per a aconseguir l'objectiu final de ser triat per al lloc de treball.