Actualitat
15 de juliol de 2022

La Mancomunitat de l'Horta Sud ajuda a tramitar 60.000 euros en subvencions a persones emprenedores de la comarca

La Mancomunitat de l'Horta Sud, a través del seu Punt d'Atenció a l'Emprenedor/a de la comarca (PAE), ha ajudat a
tramitar un total de 60.000 euros en subvencions de foment de l'ocupació autònoma i de transformació ecològica i digital oferides per la Generalitat Valenciana. L'assistència a les persones que volen posar en marxa un
negoci és gratuïta i es realitza en el PAE que la Mancomunitat té en la seua seu de Torrent.

En total, s'ha assistit a quinze persones a les quals se'ls ha aconseguit tramitar un total de dihuit subvencions. La majoria, amb una quantia de 3.000 euros cadascuna, per al foment de l'ocupació autònoma. A més, a tres dels projectes se'ls ha tramitat altres subvencions sobre transformació ecològica i digital per valor de 5.000 euros.

Per municipis, dels quinze nous negocis assistits per la Mancomunitat, cinc d'ells estan assentats a Catarroja, tres a Benetússer i Alfafar, dos a Sedaví i un a Albal i Beniparrell. Per sexes, les dones són majoria amb huit emprenedores ateses. I per edats, l'edat mitjana de les persones que van ser assistides pel PAE de la Mancomunitat per a posar en marxa un negoci ha sigut de quaranta anys.

Quant a la categoria dels negocis són majoria els dedicats a la restauració, però hi ha diversitat amb diferents tipus de negoci com a venda de productes ecològics, perruqueries, gabinet psicopedagògic, neteja, artesania, llibreria, transport per carretera o clínica dental.

"La Mancomunitat de l'Horta Sud treballa per a les persones i els ajuntaments de la comarca. Som una entitat amb vocació de treballar per i per a les persones. Ajudem amb un acompanyament en tot el tema d'ajudes i posada en marxa d'un negoci per a fer aqueixos primers passos de paperassa que costen tant", ha comentat el president de la Mancomunitat de l'Horta Sud José Francisco Cabanes.