Actualitat
20 de juliol de 2022

La Mancomunitat de l'Horta Sud acull la I Jornada de Turisme organitzada per El Periódico de Aquí

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha acollit la I Jornada de Turisme, Festes i Patrimoni organitzada per El Periódico de Aquí. Durant les diferents ponències s'ha posat en valor el potencial de la comarca i les opcions turístiques de la zona.

El president d'El Periódico de Aquí, Pere Valenciano, va ser el primer a prendre la paraula i donar la benvinguda al públic; a més, va destacar que per primera vegada "s'ha creat un projecte turístic comarcal a l'Horta Sud" i va reivindicar la necessitat que els visitants que arriben a València visiten l'Horta Sud i generen un impacte econòmic en els municipis de la comarca.

A continuació, el president de la Mancomunitat de l'Horta Sud, José Francisco Cabanes, es va encarregar d'inaugurar la trobada i va posaer en valor com "l'Horta Sud és considerada la quarta província". El president també va voler destacar que són els mateixos ciutadans de l'Horta Sud els que han de creure en la gran comarca que són. Així mateix, va subratllar la importància de "no donar-li l'esquena al turisme i aprofitar aquesta font de riquesa" al mateix temps que va clamar que tota la comarca ha de “defensar nostra Horta, la Horta Sud”.

Jordi Llobregat, soci de Amundsen Estratègia i Comunicació, es va encarregar de dur a terme la conferència inaugural 'Pla Estratègic de Turisme per a la comarca de l'Horta Sud', on va detallar la importància del nou Pla Estratègic Turístic comarcal. Llobregat va recalcar la importància de buscar “el que ens fa diferents” per a ser més competitius en el turisme i sobretot donar-li tot el protagonisme a l'horta “com a concepte integral”.

Després, Antonio Ballester, director del Parc Natural del Túria, va exposar la seua ponència 'El Turisme sostenible al Parc Natural del Túria. Sinergies' en la qual va assenyalar el treball que es fa des de la Conselleria per a "donar-li visibilitat al Parc Natural però amb un turisme controlat". Seguidament, Eduardo Grau, regidor de Turisme a l'Ajuntament d'Alfafar, es va encarregar de presentar la ponència 'Alfafar: una nova a posta pel Turisme Sostenible' en la qual va destacar el treball que es realitza des de principis de 2020 per a impulsar la marca municipal de la localitat. Grau va subratllar el paper que han tingut els esdeveniments esportius en la promoció de la localitat, "en permetre augmentar un 20% les empreses turístiques del municipi en plena època de restriccions per la pandèmia".

Posteriorment, Bartolomé Nofuentes, assessor de Fons Europeus en la Generalitat Valenciana, va exposar la ponència 'Fons Europeus per al turisme en municipis i mancomunitats'. Nofuentes va apostar per "generar xarxes per a obtenir fons europeus i fer transversals els projectes turístics", i va recordar com "la gastronomia, la cultura i les festes també són turisme".

L'última ponència 'El filtre verd, nexe d'unió entre Silla i l'Albufera', va estar a càrrec del regidor de Medi Ambient a l'Ajuntament de Silla, Felipe García, que va posar en valor el paper que té aquesta infraestructura que "ha permés solucionar un problema per a l’Albufera en èpoques de pluja", un dels majors potencials amb els quals compta el municipi en l'àmbit turístic i natural. *Finalment, el president de la Mancomunitat de l'Horta Sud, José Francisco Cabanes, es va encarregar de clausurar la trobada i va demanar que es continue "creient i defensant l'Horta Sud".

Posteriorment la cita va tindre el seu fermall d'or amb la projecció de la campanya turística elaborada per la Mancomunitat de l'Horta Sud 'A prop de tu' i la visita guiada a la Torre de Torrent i al Museu Comarcal de l'Horta Sud Josep Ferrís March, alguns dels espais turístics de major rellevància a la comarca.